Искате да се подготвите за предстоящото раждане. Мислите, че сте

...
Искате да се подготвите за предстоящото раждане. Мислите, че сте
Коментари Харесай

5 ситуации, които могат да ви изненадат при раждане

Искате да се подготвите за идното раждане. Мислите, че сте възнамерявали добре всичко. Ама не е тъкмо по този начин.

Раждането е непредсказуем развой, настояват освен тези, които са го претърпели, само че и лекарите.
Много значима е несъмнено позитивната конфигурация, само че е добре да си дадем ясна сметка, че не всичко зависи от нас, обясняват специалисти.

Кога ще стартира раждането

Ултразвукът е „ споделил “ точната дата на термина, лекарите са удостоверили и това ориентира бъдещата майка, по кое време да чака раждането. Не постоянно сюжетът обаче е подобен. Освен, в случай че раждането авансово не е планувано и ще бъде секцио. Тогава датата е сигурна.
Дори, когато не става дума за изненадващо прибързано раждане, мъчно и даже невероятно е да познаем точната дата на събитието.
Бременността продължава всекидневно 37 седмици и бебето се ражда доносено. Има доста разновидности в границите на плюс-минус още няколко дни до 41-ата седмица. Така че „ изборът “ на бебето, по кое време да се яви на бял свят, е доста необятен.

Кой ще води раждането

Естествено сте избрали своя доктор, имате телефонния му номер, и се надявате, че той ще участва в родилната зала. Много раждания обаче са непредсказуеми – раждането стартира преди периода, стартира, още до момента в който викате колата за спешна помощ или се случва на път за болничното заведение.
Или пък лекарят, който очаквате, е възпрепятстван, и различен се постанова да поеме раждането. Това не значи, че здравето на майка и на бебето са под опасност – в противен случай.
 

Как ще протече раждането

И тук прогнозите се провалят. Никой не е застрахован от затруднения. Случва се. Налага се епизиотомия или пък секцио, което не е било планувано авансово.
Всяко раждане е друго.

Ако първото е протекло по проект, няма гаранция, че е второто ще мине по този начин.

Как ще се държите по време на раждането

Решени сте твърдо, че ще раждате по най-естествен метод. Без обезболяване, в наличие на брачна половинка, във водна среда, с цеви, без доктор...
В хода на раждането обаче, всичко това може да се промени. Случва се освен на кино.
Всеки има друг предел на търпимост на болката и психическа резистентност. Дори към този момент да сте раждали, няма по какъв начин да знаете дали идващия път ще съхраните спокойствието си.

Какви усеща ще изпитвате

Приливна вълна на наслада и благополучие – това не е единственото чувство откакто всичко завърши наред. Майката може да не почувства нищо, с изключение на страшна отмалялост. Или пък да изпитва боязън, паника, отчаяние...

Не си коства да се упреквате за тези усеща. Те не са  доказателство за това дали сте подготвена да станете майка или – не.
Любовта и насладата е изцяло допустимо да се появят по-късно, а страхът и другите отрицателни усеща, в случай че не преминат, а почнат да се усилват, може да обсъдите с психотерапевт.

Източник: Новите родители
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР