Искате да разкажете страхотна история на тема #EUandME? Чувствате се

...
Искате да разкажете страхотна история на тема #EUandME? Чувствате се
Коментари Харесай

Спечелете наградата, с която ще реализирате своя късометражен филм

Искате да разкажете страхотна история на тематика #EUandME? Чувствате се подготвени да напишете сюжет и бленувате да го реализирате благодарение на прочут европейски режисьор? Мечтаете да видите по какъв начин концепцията Ви оживява на екрана? Представяме ви състезанието за млади кино режисьори #EUandME!

За образование, странствуване или сърфиране в интернет за избавяне на света… животът в Европейския съюз дава безкрайни благоприятни условия да вършиме това, което обичате, където и да ви води то!

В рамките на акцията младите кинорежисьори са поканени да разсънят „ заспалия Спилбърг “ в себе си и да напишат и режисират късометражен филм, не по-дълъг от 5 минути, обвързван с въздействието на Европейският съюз върху всекидневния живот на хората.

Навярно сте неотклонен странник, въодушевен от правата Ви като пасажер, които Европейски Съюз ви предлага? Или сте изискан ценител на районната кухня, който не може да се насити на локалните деликатеси, предпазени от Европейски Съюз? Независимо по какъв начин Европейски Съюз е съдействал във Вашия живот, имате опция да извършите късометражен филм, с който да го ознаменувате.

Филмът би трябвало да отразява една от петте тематики на акцията #EUandME: „ Дигитални технологии “, „ Мобилност “, „ Умения и бизнес “, „ Устойчиво развиване “ и „ Права “.

Петимата щастливи победили ще получат парична помощ от 7500 евро всеки, с цел да осъществят концепцията си.

За да участвате в състезанието, са ви нужни три неща:

* Две резюмета от по 500 думи за предлагания от Вас филм – едното на британски, другото – на родния Ви език.

* Два видеоклипа по 60 секунди, направени с Вашия смарт телефон, в които обяснявате концепцията на кино лентата си. Единият видеоклип би трябвало да е на британски език, а другият – на родния ви език.

* Линк към късометражен филм, който сте създали през последните 5 години.

Можете да научите повече за състезанието, да прочетете разпоредбите и да откриете формуляра за кандидатстване на следния линк: https://europa.eu/euandme/bg/yfc/

Крайният период за кандидатстване е 31 октомври 2018 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР