Искате да пътувате, но не просто да обикаляте наляво-надясно, а

...
Искате да пътувате, но не просто да обикаляте наляво-надясно, а
Коментари Харесай

Пет идеи за тематичен туризъм, които трябва да опитаме

Искате да пътувате, само че не просто да обикаляте наляво-надясно, а да вършиме тематични турове из България? Не се тревожете! В тази публикация ще ви дадем пет съответни хрумвания, на които може да посветите своите завършения. Вярваме, че най-малко едно ще хване вашето внимание и ще стегнете куфарите с вашите другари или семейство. 

1) Винен туризъм 

Няма какво да се лъжем - страната ни има капацитет за дестинация за винен туризъм и това се вижда от космоса. Дали ще посетите обичайни винени дестинации като Мелник и музея на виното край Плевен или ще минете през разнообразни винарни в другите краища на страната е персонален избор. Прекрасното е, че има райони, в които и около гроздобера има стратегии за туристи. В Ивайловград, да вземем за пример. Няма по какъв начин да сбъркате с тематични винени пътешествия. 
 Три хрумвания за лятна отмора на Балканите, които си коства да опитаме Три хрумвания за лятна отмора на Балканите, които си коства да опитаме
Лятото е в разгара си и множеството хора към този момент са планували, а някои към този момент са и взели своите отпуски и са отишли на море. Знаем, че още има...

2) Бирен туризъм 

В България почитателите на бирата и по-специално на крафт бирата стават от ден на ден. И това е добра вест, тъй като основава цялостен нов бранш за бизнеси, а част от тях може да включват тематични обиколки на бирени питейни заведения и пивоварни в България. Повярвайте ни - в съвсем всеки огромен град може да намерите нещо забавно. Проучете тематиката и в случай че сте почитатели на бирата напряко палете колата и идващия уикенд идете до някоя пивоварна. 

3) Кулинарен туризъм 

Нека си го кажем - обичаме да си угаждаме. Може да посетите забавни места в България единствено, с цел да поглезите небцето си. Всяко едно кътче от страната има тематични ястия, които си коства да опитате. Има емблематични заведения за хранене и заведения за хранене, които си коства да посетите единствено, тъй като там вършат нещо извънредно вкусно. А в някои случаи в даден район има причудливи мезета - свинските уши на скара в Стара Загора са прелестен образец за това. 
 Заетостта на турските хотели на егейското крайбрежие доближи 90% Заетостта на турските хотели на егейското крайбрежие доближи 90%
Хотелите по егейското крайбрежие на Турция са запълнени с 90 % от потенциала си преди Курбан-байрам, предава “Анадолската...

4) Обиколка на българските манастири 

В България има извънредно доста настоящи манастири, които може да бъдат посетени. Те са пръснати из цялата страна. В някои няма да може да влезете в случай че сте мъж или жена, тъй като такива са разпоредбите, само че не се отхвърляйте - с авансово изследване ще си спестите обстановки, в които ще идете до манастира и няма да ви пуснат вътре. Хубавото е, че с изключение на известните манастири в България, които от години са туристически дестинации, има и такива, които са на приказни места, само че доста малко хора знаят за тях. 

5) Орнитоложки/био/животински туризъм 

Тук вършим един миш-маш от няколко типа туризъм, които може да комбинирате у нас. Може да посетите някои от предпазените зони, с цел да видите извънредно редки растителни и скотски типове, може да се насладите на орнитоложки туризъм. В България вариантите за това са в действителност доста и е тъпо, че се подминават с лека ръка от хората. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР