Искате да отслабнете? Подложили сте се на продължителна диета и

...
Искате да отслабнете? Подложили сте се на продължителна диета и
Коментари Харесай

Може ли отслабването да води до косопад

Искате да отслабнете? Подложили сте се на продължителна диета и изтощителни тренировки. Резултатите към този момент стартират да личат. Чувствате се добре, най-сетне фигурата ви стартира да приема мечтаните форми, само че внезапно наблюдавате нещо неправилно – появил се е косопад.

Най-големият призрачен сън за една жена е да изгуби женствеността си в лицето на своята коса. Косата е прелестен аксесоар, имащ притегателна мощ за мъжете. Няма жена, която да не се тормози, в случай че косата ѝ стартира да капе.

Преди да се паникьосате и да приемете, че сте плешива, разберете дали косопадът ви е обвързван с диетата ви.

Това, през което преминавате, е обикновено. Кен Л. Уилямс младши, експерт по възобновяване на косата и хирург, създател на „ Трансплантация на коса 360 – Екстракция на фоликулните единици “ споделя пред womenshealthmag, че загубата на косата по време на фрапантна диета за намаляване е обикновено следствие.

Несправедливо е, само че е изцяло допустимо да се появи косопад в някаква форма, изключително в случай че диетата е бедна на протеини и мазнини.

Всичко се свежда до питателните субстанции. Хората постоянно не одобряват задоволително протеини, с цел да изгубят тегло, само че дружно с него губят и част от косата си.

Когато тялото получава минимално и извънредно незадоволително количество протеини, то би трябвало да реши към коя система да ги пренасочи. Както знаем, косата не извършва значими витални функционалности, по тази причина и към нея не биват изпращани съвсем никакви протеинови молекули, когато сме на диета.

От решаващо значение е значими витални органи и системи да се снабдят с нужните протеини и мазнини, поради което страдат косата, ноктите, кожата.

Добрата вест е, че този феномен е краткотраен и обратим. В момента, в който тялото спре да губи тегло, а калорийният банкет се приближи до естествения за вас, косата ще стартира да се възвръща.

Ако планирате да сваляте килограми, постарайте се да получавате повече цинк посредством диетата си, с цел да избегнете фрапантен косопад. Този минерал подтиква растежа на косата и ноктите.

Не забравяйте също по този начин да приемате всеки ден по към 45 г чист протеин. Толкова е желателното здравословно количество при диета.

Можете да си ги набавите от чисто месо без тлъстини, броколи, спанак, авокадо, риба, яйца. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР