Искате да научите как да приготвите спагети по класически и

...
Искате да научите как да приготвите спагети по класически и
Коментари Харесай

Как се правят спагети?

Искате да научите по какъв начин да приготвите спагети по типичен и италиански метод? Прочетете тази публикация и открийте стъпките, нужни за основаването на вкусното ядене, обичано на милиони хора по света.

Италианската кухня е известна със своите вкусни и достоверни ястия, а спагетите са една от най-популярните италиански деликатеси. Тази дълга и тънка паста е известна в целия свят и е знак на италианската гурме просвета. Ако сте фен на италианската кухня и желаете да научите по какъв начин да приготвите спагети по типичен метод, сте на вярното място. В тази публикация ще ви покажем стъпките за приготвянето на вкусни спагети, които ще ви оказват помощ да създадете наслаждение за сетивата си.

Необходими артикули
Преди да започнете да готвите спагети, би трябвало да се уверите, че разполагате с всички нужни съставки и принадлежности. Ето лист с материалите, които ще ви трябват:

- Спагети - изберете качествена паста за най-хубав усет.
- Сол - за подправяне на водата за готвене на спагетите.
- Сосове - можете да изберете от разнообразни типове сосове, като да вземем за пример доматен сос или сметанов.
- Подправки - използвайте разнообразни подправки, като босилек, риган, чесън и черен пипер, с цел да добавите усет и мирис на вашите спагети.
- Гарнитури - можете да добавите нарязан свеж босилек или настърган пармезан за придаване на комплектност на ястието.
Стъпки за подготвяне на спагети
След като сте набавили всички нужни съставки, можете да започнете да готвите спагетите. Ето по какъв начин да ги приготвите по типичен италиански метод:

1. Започнете да загрявате в огромен съд вода на приблизително висока температура. Добавете щипка сол във водата и изчакайте да заври.
2. Когато водата заври, прибавете спагетите и ги разбъркайте леко, с цел да не се залепят. Гответе спагетите съгласно напътствията на опаковката или до мечтаната от вас степен на " ал денте ".
3. Докато спагетите се готвят, можете да започнете да приготвяте соса. Ако изберете сос от домати, загрейте малко зехтин в тиган и прибавете нарязан чесън. Подправете с черен пипер и риган и ги задушете леко. След това прибавете прясно нарязани домати и варете соса на слаб огън, до момента в който се сгъсти.
4. Когато спагетите са подготвени, ги изцедете. Запазете малко от водата за готвене и ги върнете назад в съда. Добавете приготвения сос и разбъркайте добре, с цел да ги покриете отмерено.
5. Ако желаете да добавите гарнитура, нарежете пресен босилек или настържете пармезан върху спагетите.
6. Сервирайте спагетите топли и се насладете на усета на италианската кухня.

Често задавани въпроси за спагетите
В: Какви типове спагети мога да употребявам?

О: Има доста типове спагети, като спагети № 5, спагети № 7, анелини, фиделини и други. Можете да изберете типа спагети, който предпочитате за вашето ядене.

В: Колко време лишава да се подготвят спагетите?

О: Времето за готвене на спагетите може да варира според от вида и марката на пастата. Обикновено спагетите се готвят за към 8-12 минути или до степента на " ал денте ".

В: Какво значи " ал денте "?

О: " Ал денте " е италиански термин, който разказва текстурата на готовата паста. Той значи, че спагетите са подготвени, само че към момента имат лека зъбна конструкция и са леко твърдички.

Заключение

Приготвянето на спагети по типичен италиански метод е елементарно. Следвайки стъпките в тази публикация, можете да създадете вкусна и ароматна храна. Италианската кухня е богата на усети и спагетите са единствено едно от многото чудесни ястия, които можете да приготвите. Така че вземете нужните, следвайте стъпките и се насладете на усета на италианска класика в уюта на своя дом.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР