Искат се нови 3D сеизмични проучвания и поне един търсещ

...
Искат се нови 3D сеизмични проучвания и поне един търсещ
Коментари Харесай

Нов конкурс за търсене и проучване на нефт и природен газ в „Блок Хан Тервел“ в Черно море

Искат се нови 3D сеизмични изследвания и най-малко един търсещ сондаж

Министерският съвет  открива нова конкурсна процедура за търсене и изследване на петрол и природен газ в повърхност „ Блок 1-26 Хан Тервел “, ситуирана в изключителната икономическа зона на България в Черно море. Площта е с размер 4032 кв. км.

Разрешението за търсене и изследване се дава за период от 5 години, с право на три снадки от по две години.

Минималната наложителна работна стратегия планува пробутване на нови 3D сеизмични проучвания, правене на геоложки модел за оконтуряване на перспективни обекти за сондиране, оценка на петролния капацитет и вероятно пробутване на един търсещ сондаж.

Депозитът за присъединяване в състезанието е 15 хиляди лева От евентуалните участници се изисква да са осъществили не по-малко от 150 млн. евро чисти доходи от продажби общо за последните три финансови години. Те би трябвало да разполагат със програмен продукт за интерпретация на събраните сеизмични данни, както и с нужния експертен състав, нужен за осъществяване на дейностите по разрешението.

Предложенията на претендентите в състезанието ще бъдат оценени въз основа на работните стратегии, средствата за запазване на околната среда и предлаганите бонуси.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР