Искат писмени гаранции, че в тях не попадат лица, санкционирани

...
Искат писмени гаранции, че в тях не попадат лица, санкционирани
Коментари Харесай

Банки в Китай, Турция и ОАЕ бавят и спират плащания за руски петрол

Искат писмени гаранции, че в тях не попадат лица, глобени от Съединени американски щати

Руски петролни компании с месеци не могат да си получат заплащанията за доставки на нефт, защото банки в Китай, Турция и Обединените арабски емирства бавят или стопират паричните преводи, защото се притесняват, че ще попаднат под ударите на глобите на Съединени американски щати. Това са съобщили източници от банковия и комерсиалния бранш, представени от Ройтерс. 

Няколко банки са нараснали през последните седмици своите условия, с цел да извършат банковите интервенции, подредени от клиентите им.  

Финансовите институции са почнали да изискват от своите клиенти писмени гаранции, че нито едно физическо лице или компания, взели участие в договорка, поради която се прави даден паричен трансфер, не попадат под ударите на глобите на Съединени американски щати, въведени поради военната инвазия на Русия в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това е довело до забавяния на заплащания, свързани с съветски петролни покупко-продажби, или даже до цялостната им анулация. На този декор приходите на Кремъл понижават, което отслабва опциите на съветските управляващи да водят интервенцията в Украйна. 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че " съществуват проблеми с заплащанията ". Той направи това изказване пред публицисти в отговор на въпрос дали са достоверни известията, че китайски банки забавят паричните преводи по покупко-продажби с нефт. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР