Искът на криптокомпанията Nеxo заведе в САЩ, е за над

...
Искът на криптокомпанията Nеxo заведе в САЩ, е за над
Коментари Харесай

Nexo съди България за над 3 млрд. долара за нанесени щети

Искът на криптокомпанията Nеxo заведе в Съединени американски щати, е за над 3 милиарда $, оповестиха от сдружението.

" Искът е за нанесени загуби и пропуснати изгоди в резултат на неверните и политически стимулирани дейности на страната против компанията и управлението ѝ, " се показва в формалното известие на Nexo.

Собствениците на компанията Антони Тренчев и Коста Кънчев бяха упрекнати при започване на предходната година, че дружно с още двама чиновници са взели участие в проведена незаконна група след акция на прокуратурата, ДАНС и Националната следствена работа в софийските офиси на сдружението. По това време Иван Гешев към момента беше основен прокурор, а Борислав Сарафов, който в този момент извършва длъжността след отстраняването на Гешев, беше негов заместител.

В края на декември стана ясно, че прокуратурата не е разкрила никакви доказателства за осъществени закононарушения и досъдебното произвеждане по случая е било прекъснато.

" Като директен резултат от политически стимулираната офанзива от страна на основния прокурор на България през януари 2023 година, името и репутацията на Nexo претърпяха вреди, бяха изпуснати съществени бизнес благоприятни условия, вложенията на Nexo в България пострадаха ", написа още в известието на компанията.

Оттам показват и съответните образци за загуби, които компанията е претърпяла, измежду които пропаднало първично обществено предложение (IPO) на стойност сред 8 и 12 милиарда $ и неосъществено стратегическо партньорство с огромен европейски футболен тим.

Сега Nexo ще търси правата си в съда, където компанията ще бъде представлявана от американската юридическа адвокатска фирма Pillsbury Winthrop Shaw Pittman.

Aко завоюват делото, от Nexo считат да дарят до 20% от полученото обезщетение за детското опазване на здравето и обучение в България, в това число разнообразни начинания за повишение конкурентоспособността на Софийския университет " Св. Климент Охридски " в международен мащаб.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР