Искат да изземат правомощията от юрисдикцията на президента и да

...
Искат да изземат правомощията от юрисдикцията на президента и да
Коментари Харесай

Бившият главен секретар на МВР: Искат да изземат правомощията на президента и да променят законите

" Искат да изземат пълномощията от юрисдикцията на президента и да трансформират законите. Аз и преди съм казвал, че с министър Стоянов имахме добър разговор, до момента в който беше началник на ГДБОП. Изведнъж, след посещаване на политическия водач в кабинета му, това се промени и оставката ми беше поискана. Не я дадох незабавно, с цел да покажа на какво са способни политическите сили ", съобщи някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов изиска Тодоров да бъде освободен от поста основен секретар преди към две седмици.

Тогава президентът Радев отхвърли с претекстовете, че предлагането за премахване на Петър Тодоров от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи е напълно политическо и е продължение на пълномащабната чистка в тази институция.

По-късно обаче самият Тодорор подаде оставката си и съобщи, че тя е поиската от Стоянов, откакто Кирил Петков е посетил кабинета на вътрешния министър.

" Не си потеглям от министерството афектиран. За мен е болно, че нещо, което работеше и сподели резултати, се подчинява на политическите ползи и сега се разгражда ", сподели Тодоров.

" В момента има един стрес в чиновниците на Министерство на вътрешните работи, един боязън. Освен безпринципно заменените регионални шефове, за тези хора за две години нямаше нито един отрицателен сигнал. Министърът ги смени без даже да познава образно някои от тях ", разяснява още някогашният основен секретар.

" При постоянното държавно управление на " Продължаваме промяната " оставка не ми е желана и не са изразявани искания към моята активност. Още от записа изтече, че основният секретар би трябвало да бъде заменен, с цел да бъде овладяна структурата на Министерство на вътрешните работи и да бъде ориентирана в вярната посока за изборите ", сподели Петър Тодоров.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР