Исканията за повече пари не са само искания на учените

...
Исканията за повече пари не са само искания на учените
Коментари Харесай

Вотът на недоверие на БСП се основава на фалшиви новини, убедена Менда Стоянова

Исканията за повече пари не са единствено претенции на учените и на пенсионерите . Исканията са доста. В Бюджет 2018 даваме 120 млн. лева повече за просвета. Те се дават на правилото на плановото финансиране.

Това съобщи Менда Стоянова, ръководител на Комисията по бюджет и финанси и народен представител от ГЕРБ, в предаването " Неделя 150 " на БНР.

Тя посочи, че е имала среща с ръководителя на Българска академия на науките и знае, че желаят 15 млн. лева повече. " Там ще се приказва, с цел да се види къде са спешните точки ", добави тя.

 Българска социалистическа партия: ГЕРБ се провали в битката с корупцията; ГЕРБ: Предлагаме решения против корупцията
Българска социалистическа партия: ГЕРБ се провали в битката с корупцията; ГЕРБ: Предлагаме решения против корупцията

Социалистът Жельо Бойчев и герберът Тома Биков спорят

Стоянова предложи да се обърне внимание и на хората, които не са шумни и не стачкуват - тези в областта на културата, в театралните изкуства, в обществената сфера. Тя твърди, че промяната в театралните изкуства била дала резултат и в този момент нямало проблем.

Всяка година страната събирала повече пари, добави Стоянова.

Стоянова посочи, че няма да се събират по-високи налози, тъй като това не е техният спор, а на Българска социалистическа партия .

" Като общество би трябвало да разберем желаеме ли повече налози, които страната да преразпределя или ще останем на тези по-ниски равнища на налози, като се оставя на хората правото да си харчат парите ", разяснява още представителят на ГЕРБ.

Тя акцентира, че заплатите ще станат по-високи, когато реализираме по огромен Брутният вътрешен продукт и стопански напредък.

Относно битката с подправените вести, тя предложи и Съвет за електронни медии да каже какви стъпки ще предприеме в тази посока.

 Цветанов чака доста лъжи около вота на съмнение
Цветанов чака доста лъжи около вота на съмнение

Вотът на съмнение е загуба на време

" Във вота на съмнение не виждам нищо изключително и неприятно. Лошо е, когато мотивировките за него се базират на подправени вести . " Така Стоянова разяснява желаният от Българска социалистическа партия избор на съмнение.

Относно изявленията на Движение за права и свободи за разглобяване на " Обединени патриоти " от властта, Стоянова разясни, че това е остаряла тяхна поръчка.

" Нормално е да желаят, още повече, че се получи изострен звук от едната и от другата страна. Имаше грозни думи, които ескалират напрежението. За мен Движение за права и свободи не може да измести патриотите, преди избори ", безапелационна беше депутатката от ГЕРБ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР