Исканията на работещите в градския транспорт трябва да бъдат удовлетворени,

...
Исканията на работещите в градския транспорт трябва да бъдат удовлетворени,
Коментари Харесай

Защо протестират шофьорите на градския транспорт? - спор между БСП и ГЕРБ

Исканията на работещите в градския превоз би трябвало да бъдат задоволени, тъй като са обективни, а изискванията на труд е наложително да бъдат усъвършенствани. Това разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов ". В спор с ръководителя на Комисията по превоз и туризъм Екатерина Йорданова той непосредствено я попита дали може да се обърне към работещите в градския превоз и да им каже, че нямат проблеми.

" Като заместник-председател на Комисията по превоз и туризъм и от страна на опозицията моята работа е да съм коректив. В Столичния градски превоз има проблеми, хората пристигнаха при нас и споделиха за тях. И надлежно ние търсим способи да ги разгадаем. Защото работата ми също по този начин е да пазя хората, разяснява Калоян Паргов.

Съвременното иго се показва в това да си заставен да работиш изключително, освен това в неприятни условия, с цел да може да се препитаваш. Кой от тези индикатори не е на разположение в Столичния градски превоз, с цел да не можем да назовем работещите там модерни плебеи?! И другият ми въпрос е по какъв начин Столична община взема решение тези проблеми? ".
Екатерина Йорданова, общински консултант от ГЕРБ: Шофьорите в София освен, че не са плебеи, те са едни почтени хора. Основното работно място на водача е в рейса. Когато ние заварихме този градски превоз, трамваите, ватманите в градския превоз, когато валеше дъжд, стояха с чадъри, а с цел да се топлят слагаха вестници долу, тъй като това ние заварихме. В рейсовете, в транспортните средства нямаше отопление, нямаше климатизация, нямаше досегаемост за хората. 90% от парка, 400 рейса са нови, те са климатизирани, Евро 6, ергономични седалки, предпазени кабини, видеонаблюдение, тъй като хората преди 4 години, когато се опасяваха да стартират работа в градския превоз, беше поради насилието.
Калоян Паргов попита Екатерина Йорданова дали ще отстои настояванията, които ръководителят на КНСБ Пламен Димитров публично сложи, за ново нарастване на заплатите на работещите в градския превоз за второто шестмесечие на годината и за прецизно съблюдаване на Кодекса на труда.

" В тази обстановка вие в качеството на синдикалист ли ще бъдете или на ръководител на Комисията по превоз и туризъм, попита той Екатерина Йорданова. - Защото не може хем да защитавате работещите в ролята си на синдикалист, хем да сте шеф в ролята си на ръководител на Комисията по превоз и туризъм. Синдикалист-работодател, това е неповторимо и единствено в България го има! ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР