Исканията на протестиращите са легитимни във висока степен. България се

...
Исканията на протестиращите са легитимни във висока степен. България се
Коментари Харесай

Близнашки: Управляващите ще преживеят тази драма

Исканията на протестиращите са законни във висока степен. България се разграничава по своите стандарти и метод на живот в равнение със забележителна част от Европейския континент. Степента на обществено неравноправие е висока, тъй че постоянно съществуват взривоопасни детайли в обществото. Това сподели за предаването " 12+3 " по БНР професор Георги Близнашки - правист и длъжностен министър-председател (6 август - 7 ноември 2014 г.) във връзка плануваните в разнообразни градове на страната митинги против ниския стандарт на живот, нарасналите цени на горивата и тези за промяна на системата. Големият въпрос е дали митингите ще бъдат фокусирани в вярна посока, разяснява той и предизвести, че би трябвало да се разбере какво се има поради под апелите за промяна на системата:

" Ако става дума за президентски режим и впрочем, това - нееднократно съм споделил до момента, е глуха улица за България. България е европейска страна, а такива режими нямат място в обединена Европа ".

Бившият длъжностен министър председател не се ангажира с позиция дали митингите имат силата да съборят държавното управление, или от тях да се роди нов политически план:

" Прави усещане, че това е един чудноват митинг против всички политически партии. Навсякъде по света, когато хората стачкуват, нормално се качва рейтингът на опозицията, която се готви да размени ръководещите, а у нас това не се получава и това е доста забавно събитие. Очевидно, че нещо в българската левица не е наред ".

Протестите са метод на битие на едно демократично общество, разяснява Близнашки, само че предизвести, че " нещата избиват в една анархистична посока, която не може да не тормози всички по-сериозни наблюдаващи ".

" Управляваща коалиция трещи по шевовете и това се вижда от всички ", уверен е Близнашки, съгласно който " не може да има проблеми в дребната коалиция - съставка от огромната - и цялото да не понася последствия ". Управляващите доста по-отрано са можели да плануват разтърсванията, счита той и направи прилика сред трусовете в " Обединени патриоти " и трусовете в Реформаторския блок при предходното ръководство на Бойко Борисов:

" Част от тази ловкост, която ползва Борисов, е да трансферира най-тежките браншове на съдружните сътрудници и по-късно, когато се стигне до неуспех, той да вдигне плещи и да каже:
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР