Исканията на медицинските сестри в годините не са чути. Това

...
Исканията на медицинските сестри в годините не са чути. Това
Коментари Харесай

Синдикатът на медицинските сестри сигнализирал прокуратурата за трудови права

Исканията на медицинските сестри в годините не са чути. Това стана ясно от конференцията на Синдиката на българските медицински експерти с ръководител Мая Илиева. Брифингът за работата на синдиката бе разгласен като показване на активността на синдиката през 2022 година и резултатите от осъществените от него инспекции в лечебни заведения на територията на страната.

Трудовото законодателство в университетските и общински лечебни заведения не се съблюдава , демонстрират анализите на синдиката.

Работодателите се изживяват като притежатели на съответни структури, сигнализира Илиева. Поголовно се нарушават нормите за ексклузивен труд. Мая Илиева съобщи, че има случай здравна сестра една седмица да не е излизала от болничното заведение. На процедура медицинските сестри живеели в лечебните заведения. В някои от проверяваните от синдиката лечебни заведения те срещнали отпор. Наложило се да извикат проверяващи от Главна ревизия по труда, а във Варна даже против тях е извикана полиция. Тези хора редовно и съзнателно нарушават трудовото законодателство, сподели Мая Илиева. В същото време на медицинските сестри не им се давали пари за храна, отчасти се давали и купони за храна. Не им се правили и профилактични прегледи.

Те са алармирали прокуратурата за нарушаванията на болничните шефове.

Димитрия Димитрова, ръководител на Синдикална организация към ЦСМП, сподели, че 4 години сестрите сигнализират за проблемите си. Ние вървим да потвърждаваме гибелта, акцентира тя. Често обаждащите се на незабавните центрове за умрял казвали, че индивидът е в безсъзнание. Освен това те освидетелствали арестуваните в арестите.

Преглеждали и мигранти, а тяхна грижа били и хората в старешки домове . Непрекъснато ги изпращали и по пандизите . Всички неосигурени звънят на тел.112. не са малко и подправените повиквания, оплака се и Димитрова. Сестрите оферират по малките екрани да се излъчват осведомителни клипове защо се употребява телефон 112, а за подправени позвънявания да се носи наказателна отговорност.

Освен това популацията таи експанзия към екипите в незабавните центрове . Сестрите желаят да се промени категорията труд за бранша.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР