“Исканията на БАН ще бъдат удовлетворени на второ четене”, обяви

...
“Исканията на БАН ще бъдат удовлетворени на второ четене”, обяви
Коментари Харесай

Ще има разговори с МВР и пожарникарите: Каримански

“Исканията на Българска академия на науките ще бъдат задоволени на второ четене”, разгласи пред Nova Любомир Каримански от Има Такъв Народ, началник на бюджетната комисия в Народно събрание. “Академията ще получи спомагателни 20 млн. лева.”, уточни той.

“С 12 млн. лева се усилва се бюджетът и на музейните работници”, стана ясно още от думите му.

“Ще има диалози с служителите на реда и пожарникарите , които заплашиха с протести”, съобщи шефът на бюджетната комисия. “Ще бъдат задоволени и настояванията и на таксиметровите шофьори”, добави той.

Каримански предлага да се редуцира бюджетът на Българска национална телевизия с 2 млн. лева. От думите му стана ясно, че Има Такъв Народ ще продължи да упорства за 1 лев партийна дотация.

”В пенсионно-осигурителната система няма реформа”, акцентира още Каримански и настоя за реализиране на такава. Той предлага нова формулировка за беднотия, с цел да има по-ефективно систематизиране на обществената поддръжка.

"В опазването на здравето едно от нещата, на които аз персонално доста ще държа, е дигитализацията, за която толкоз доста се приказва ", уточни Каримански. Според него всеки би трябвало да има персонална здравна карта, с която може посредством чип да се наблюдава и здравното досие на пациенти, и да е проследим пътя на лечението му - от персоналния доктор, през болничното заведение, коя пътека, какви разноски са направени.

Снимка: БГНЕС

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР