Искането за освобождаване на главния прокурор от ГЕРБ-СДС и по-късно

...
Искането за освобождаване на главния прокурор от ГЕРБ-СДС и по-късно
Коментари Харесай

Радев: Внезапният порив за отстраняването на Гешев трудно буди възторг у мен

Искането за освобождение на основния прокурор от ГЕРБ-СДС и по-късно получило поддръжка от партиите, измежду които и Движение за права и свободи, отекна и в Южна Африка. Там сега президентът е на публично посещаване. " Внезапният ентусиазъм на госпожа Габриел да изиска отстраняването на господин Гешев мъчно провокира екстаз у мен ", сподели президентът Румен Радев, който е на посещаване в Република Южна Африка. 

„ Когато през 2019 г. върнах предлагането на Висш съдебен съвет за назначението на господин Гешев за основен прокурор, квотата на партията на госпожа Габриел го преизбра с болшинство и единогласие. Когато преди години желаех оставката на Иван Гешев, партията на госпожа Габриел освен го поддържаше, а беше в колаборация с него. Когато преди две години назначеният от мен длъжностен министър на правораздаването изиска отстраняването на Иван Гешев със същите претекстове, квотата на партията на госпожа Габриел го избави, също единомислещо ”, напомни президентът. 
„ Сега виси един доста значим въпрос: дали поръчката на госпожа Габриел е плод на закъсняло с три години прояснение, на неочакван катарзис или на избран интерес на хората, които стоят зад госпожа Габриел? ”, попита Радев.
„ България загуби три години, в които импортираните от моите служебни държавни управления в прокуратурата голям брой сигнали за огромни злоупотреби, прашасват. Корупцията е неразкрита, възприятието за правдивост е смазано, а политическият развой е заприщен. Затова мощно се надявам бъдещият министър председател на България да узрява навреме за значимите за страната решения ”, акцентира президентът.

Попитан дали отстраняването на сегашния основен прокурор е обвързвано с сполучливото съставяне на държавно управление в 49-ото Народно заседание, Румен Радев съобщи: " Всичко ще стане ясно, когато партията мандатоносител внесе при мен състава на кабинет ". 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР