Искането за нова Конституция е закъсняло. То трябваше да бъде

...
Искането за нова Конституция е закъсняло. То трябваше да бъде
Коментари Харесай

Николай Младенов: Искането за нова Конституция е закъсняло

Искането за нова Конституция е закъсняло. То трябваше да бъде направено много от дълго време, тъй като България има потребност освен от ремонти, а от напълно нова Конституция. Това може да се случи с Велико национално заседание ". Това сподели в БТВ „ Тази заран " Николай Младенов, някогашен министър на защитата, а по-късно и на външните работи в първия кабинет " Борисов ". От 2015 година насам той е специфичен координатор за Близкоизточния кротичък развой на генералния секретар на Организация на обединените нации.

Настоящата ни Конституция е писана в напълно друг исторически интервал. България в този момент е член на Европейски Съюз, след няколко години ще одобри еврото. Имаме потребност от сериозен публичен спор, който да предложи на българското общество цялостна смяна на Конституция на България, разяснява Младенов. Според него не може с лекост да се отхвърлят хрумвания по отношение на това по какъв начин да бъде изменена или по какъв метод да бъде призната.

Хората излязоха по улиците с претенции за смяна, а тя може да се случи, в случай че умерено погледнем върху това какво би трябвало да бъде променено. Списъкът на нещата, които би трябвало да бъдат изменени, е дълъг. Трябва да има спокоен спор, който би трябвало да се случи в обществото ни, на мнение е Николай Младенов. По думите му всяка политическа партия оттук насетне би трябвало да формулира своя план, да го показа пред хората и да го отбрани.

Постигането на мир сред израелци и палестинци е вероятен, само че е извънредно сложен и зависи от доста фактори, които огромна част за жалост не са нито в ръцете на израелската страна, нито в ръцете на палестинската страна, разяснява още Николай Младенов. Последните няколко седмици видяхме доста сериозен прогрес в интерес на мира и това е установяването на дипломатически връзки сред ОАЕ и Израел, само че през последните дни виждаме доста сериозна ескалация на обстановката в Газа, което провокира аз по-скоро да се завърна на работното си място сега, тъй като там обстановката ескалира през последните дни. И се опасявам, че това, което постигнахме до този миг - да спрем война, която беше действително съвсем почнала преди две години, не съм сигурен, че в този момент ще успеем, добави Николай Младенов, който сега е специфичен координатор на Организация на обединените нации за близкоизточния кротичък развой

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР