Искането за нова Конституция е закъсняло. То трябваше да бъде

...
Искането за нова Конституция е закъсняло. То трябваше да бъде
Коментари Харесай

Николай Младенов: Дали пък не е време за двукамерен парламент?

Искането за нова Конституция е закъсняло. То трябваше да бъде направено много от дълго време, тъй като България има потребност освен от ремонти, а от напълно нова Конституция. Това може да се случи с Велико национално заседание. Това показа в интерю за "Тази заран " по bTV Николай Младенов  Николай Младенов Николай Евтимов Младенов е определен за министър на външните работи от 41-ото Народно заседание на 27, някогашен министър на защитата, а по-късно и на външните работи в първия кабинет "Борисов ". От 2015 година е специфичен координатор за Близкоизточния кротичък развой на генералния секретар на Организация на обединените нации.

,,Настоящата ни Конституция е писана в напълно друг исторически интервал. България в този момент е член на Европейски Съюз, след няколко години ще одобри еврото. Имаме потребност от сериозен публичен спор, който да предложи на българското общество цялостна смяна на Конституция на България'', изясни Младенов.

Според него не може с лекост да се отхвърлят хрумвания по отношение на това по какъв начин да бъде изменена или по какъв метод да бъде призната.

Хората излязоха по улиците с претенции за смяна, а тя може да се случи, в случай че умерено погледнем върху това какво би трябвало да бъде променено. Списъкът на нещата, които би трябвало да бъдат изменени, е дълъг. Трябва да има спокоен спор, който би трябвало да се случи в обществото ни, добави някогашният ни пръв посланик.

По думите му всяка политическа партия оттук-нататък би трябвало да формулира своя план, да го показа пред хората и да го отбрани.

Според Младенов концепцията да се понижи броят на депутатите е доста добра.

Време е в българското общество обаче да бъде разисквана една друга тематика, която до този миг не е отразена, а точно дали нямаме потребност от двукамерен парламент. Ако търсим положителни гаранции за бистрота, има други модели, които би трябвало да бъдат прегледани, сподели още някогашният министър на защитата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР