Искането на служителите на МВР е увеличение на основните заплати

...
Искането на служителите на МВР е увеличение на основните заплати
Коментари Харесай

Илия Кузманов, СФСМВР: В бюджета не виждаме идеята за реформа от коалиционното споразумение

Искането на чиновниците на Министерство на вътрешните работи е нарастване на главните заплати с 20%. Едно съществено закъснение се получи при нас спрямо другите чиновници в бранш " Сигурност ". Това съобщи Илия Кузманов - зам.-председател на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, по Българска национална телевизия, във връзка готвения митинг на чиновници в системата.

Уточни, че в края на 2021 над 30 бранша са били с увеличени заплати за работа на първа линия по коронавирус.

" Оттогава изоставаме с 15%. Освен всичко останало, в този бюджет ние не виждаме финансиране на желанието, концепцията за промяна, която съдружните сътрудници одобриха и разписаха в приложение 10 на съдружното съглашение, което е стратегия за ръководство на България "

По думите му фокусът се е изместил върху преформатирането на пожарната, въпреки това да не е неотложен проблем.

" Щатовете са проблем по принцип в това министерство, тъй като всяка промяна стартира със съкращения, които не почиват на някакъв сериозен разбор, в резултат на което теренните служащи са под нужния най-малко за отбрана на популацията от закононарушения, в това число и при сътрудниците от Пожарна сигурност ", безапелационен е Кузманов.

Обясни, че са писали писма до съдружните сътрудници и са получили отговори, в които написа, че не се планува нарастване за 2022, 2023 и 2024 година.

" Ние нямаме по-сериозен инструмент от митинга. С него осведомяваме обществото, „ е пробмлемът е неуреден и сериозен ", сподели Кузманов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР