Искането на протестиращите е да се налагат ефективни присъди на

...
Искането на протестиращите е да се налагат ефективни присъди на
Коментари Харесай

Русенци излизат на протест срещу насилието над животни

Искането на протестиращите е да се постановат ефикасни присъди на насилниците

Днес русенци излизат на митинг с искане за налагане на ефикасни присъди при случаи на принуждение над животни.

Протестът стартира в 15:00 ч. пред Съдебната палата в центъра на града.

" ИЗОБЩО НЯМА ДА СПРЕМ!!! НИТО ДА съдебна експертиза ОТКАЖЕМ!!! SAVE THE DATE!!!

Насилието над животни е една от най-грозните прояви на едно деградирало общество. Липсата на наказване е един от най-ярките образци за неработещи държавни институции.

Преди 2 месеца цяла България беше разтърсена от следващия възмутителен случай на садизъм и принуждение над животно. Мечо оцеля и живее своя втори живот. Много като него нямат същия шанс. Всеки ден!Какво желаеме ние и защо се борим: Ефективни санкции за насилници и убийци на животни. Промяна на закона и повишение на планувания затвор за сходни случаи.

Криминализиране на подбуждането към принуждение и ликвидиране на животни. За множеството от нас тези три неща са разумни и би трябвало да се случат незабавно. Само че от опит знаем, че в България в никакъв случай и нищо не се случва елементарно. Твърде доста хора избират да живеят надълбоко в Средновековието и се гордеят с този факт. Назрял е, обаче, моментът да променим това. Затова ни е необходим всеки един от вас.

Не, с обети и писане по ФБ не става. Не, със закани и просто издание на следващия случай на безчовечие над животно НЕ ПРОМЕНЯМЕ нищо.

Затова дано да излезем на 15ти - за една по-нормална, една по-добра и по-справедлива страна. Защото убийците на животни през днешния ден са убийци на деца на следващия ден.

Очакваме ви! ", пишат във Facebook уредниците на събитието.

Протести през днешния ден се чакат и в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Сливен, Шумен.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР