Искането на прокурора на Международния наказателен съд за заповед за

...
Искането на прокурора на Международния наказателен съд за заповед за
Коментари Харесай

Унгария отказва да арестува Нетаняху

Искането на прокурора на Международния углавен съд за заповед за арест против премиера на Израел е " недопустимо " и не може да бъде изпълнено в Унгария . Това съобщи Гергели Гуляс, шеф на кабинета на унгарския министър председател Виктор Орбан, оповестява " Ройтерс ".

Той уточни, че макар че Унгария е утвърдила Римския статут на Международния углавен съд (МНС), той " в никакъв случай не е бил част от унгарското законодателство ", което значи, че никаква мярка на съда не може да бъде изпълнена в Унгария.

В понеделник прокурорът на МНС Карим Ханна израелския министър председател Бенямин Нетаняху, неговия министър на защитата и трима водачи на " Хамас " за хипотетични военни закононарушения. Представители и на двете страни
 Франция поддържа МНС за заповедта за арест на Нетаняху
Франция поддържа МНС за заповедта за арест на Нетаняху

Париж застава зад " битката с безнаказаността

" Това не е правно, а политическо решение, то е недопустимо и дискредитира Международния углавен съд ", безапелационен бе Гуляс.

" Погрешно е да се употребява съд като политически инструмент и не би трябвало да се не помни какво докара до протичащото се в Газа - безмилостна, нечестна и подла терористична офанзива против Израел ", акцентира той.

Всички 27 страни от Европейския съюз са членове на Международния углавен съд и висшият представител за външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел означи, че те " са длъжни да извършват решенията на съда ". Ходът на Хан обаче разкри сред европейските сили по отношение на спора.

Орбан е дълготраен съдружник на Нетаняху и смята, че Израел има право да се пази.

Войната в Газа избухна, откакто бойци на " Хамас " нахлуха в Израел на 7 октомври, убиха 1200 души и взеха над 250 заложници. Над 35 000 палестинци бяха убити в последвалата военна акция на Израел в Газа.
 Русия се възмути от двойния критерий на Съединени американски щати за решенията на МНС
Русия се възмути от двойния критерий на Съединени американски щати за решенията на МНС

Анатолий Антонов порица парада на американското лицемерие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР