Искането на прокуратурата за достъп до записите от всички входове

...
Искането на прокуратурата за достъп до записите от всички входове
Коментари Харесай

Според Петков искането на прокуратурата за записите от Министерски съвет граничи с престъпление

Искането на прокуратурата за достъп до записите от всички входове и изходи на Министерски съвет граничи с закононарушение. Това съобщи пред Би Ти Ви министър председателят Кирил Петков.

На 31 март от държавното управление потвърдиха, че чиновници на Национална работа за защита са свалили записи от камери и са ги предали на прокурори в предходния ден. Преди дни стана ясно, че прокуратурата е поискала лист с всички български и задгранични жители, които са влезнали в Министерски съвет за интервала 23 февруари - 23 март. Информацията е по отношение на досъдебно произвеждане също от тази година.

" Две неща са странни. Софийска градска прокуратура изисква целия видеоматериал за един месец. Те желаят да видят всеки, който се среща с мен. Опитват да видят, кои са хората даващи сигнали към европрокуратурата, тъй като Министерски съвет е контактна точка. Това граничи на равнище закононарушение. Недопустимо е, в случай че е по този начин ", съобщи Петков.

Той още веднъж добави, че не се тормози и ще отиде в прокуратурата за разпит по отношение на показанията му за възможното изнудване на Васил Божков. Такива министър председателят към този момент даде пред проверяващ служител на реда, което бе част от предисторията на арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Премиерът добави, че към момента не е получил призовка от прокуратурата, която разгласи, че разпитът ще е на 4 април (понеделник).

" Надявам се, че скоро ще разделяме хората в прокуратурата. Нямам доверие на основния прокурор Иван Гешев, само че прикрито се надявам, че ще има прокурори, които ще застанат на странта на народа в един неотдавнашен миг ", сподели Петков.

Лаборатории изместили парламентарния надзор от програмата м у

Петков осведоми, че в 8.45 ч. през вчерашния ден е отлетял за българо-турската граница с министъра на земеделието Иван Иванов, и на превоза Николай Събев, като е инспектирал граничните лаборатории, работещи за Агенцията по сигурност на храните.

" Установихме несвойствени и недобре изпълнени действия. В лабораторията за животни не видях следи от влизали животни, а в хладилника за месо имаше цитрусови плодове. Разпоредих ДАНС да се занимае с този въпрос ", сподели Петков.

Вчера той трябваше да бъде в Народното събрание за блиц надзор, който се организира в първия петък от всеки месец. Отсъствието му бе подложено на критика от депутати на ГЕРБ.

Източник:

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР