Искането на прокуратурата имунитетът ми като евродепутат да бъде свален

...
Искането на прокуратурата имунитетът ми като евродепутат да бъде свален
Коментари Харесай

Станишев вярва в невинноста на Йончева

Искането на прокуратурата имунитетът ми като евродепутат да бъде свален не е изненада за мен, разгласи в предаването " 120 минути " bTV Елена Йончева. Социалистката добави, че е в неин интерес да бъде без имунитет, с цел да завърши по-бързо следствието.

„ Екологичен потенциал се доверява на националните институции и българската прокуратура, това е процедура и рутинна процедура. Ще срещна моите сътрудници с обстоятелствата, с цел да схванат те по какъв начин един български жител и политик, който изнася тежки корупционни практики в България, е осъден за това”, разяснява Йончева и добави, че чака реакцията на новия основен прокурор Иван Гешев по отношение на обвиняванията към нея.

По думите ѝ практиката в Брюксел е оставката ѝ да бъде гласувана, а тя единствено може да изиска ускорена процедура. „ В 100% от случаите имунитетът се смъква, тъй като Екологичен потенциал няма проверяващи функционалности, доверява се на българските институции. Внесох тъжба в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург, получих отговор, че жалбата е приета”, съобщи Елена Йончева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР