Искането на оставката на вътрешният министър е публичен провал, коментира

...
Искането на оставката на вътрешният министър е публичен провал, коментира
Коментари Харесай

Предсрочните избори неизбежни? Пиар експерт заговори за ПП като за покойник

Искането на оставката на вътрешният министър е обществен неуспех, разяснява Христо Панчугов. Сега Денков ще спре ли да е министър председател, откакто не я получава, попита политологът

Догодина ще имаме избори 2 в 1 – европейски и национални. Това предвижда социологът Кънчо Стойчев. 

„ Продължаваме промяната “ ще се провалят без никакво подозрение. Тридесетина души са в Народното събрание и не си давайки сметка за това, само че поемат цялата отговорност за ръководството на страната. Естествено останалите партии са извънредно щастливи, че има такива “, сподели той в „ Тази заран “ по Нова телевизия, а по-късно посочи, че евентуално по време на вота за Европейски парламент през юни ще отсяваме с гласовете си претендентите за бъдещото Народно заседание. 

Още при започване на полемиката в студиото за бъдещето на сглобката водещата Мария Цънцарова напомни думите на Делян Пеевски, че най-хубавото следва, казани след несполучливият опит на опозицията да събори кабинета „ Денков “ с избор на съмнение. 

„ Може да чакаме Движение за права и свободи да се трансформира в новата национална партия на мястото на тези политически сили, които ще бъдат убити в идващите месеци, а може би година. Със сигурност има проблем с „ Продължаваме промяната “. Ще заплати висока цена за съдружието с Бойко Борисов, Пеевски и така нататък Не знам по какъв начин ще свърши съдружната връзка сред Политическа партия и Демократична България, само че сигурно се отваря празен ход и той ще бъде ангажиран “, разяснява пък пиар специалистът Диана Дамянова.

„ Моето чувство е, че в България става това, което споделя Пеевски “, добави тя. 

Мираж ще остане оставката на вътрешният министър, възкликна Цънцарова. 

„ Ако депутатът от Движение за права и свободи премисли, може и да падне Стоянов, само че в България има нов огромен политически състезател. Аз го назовавам новият Пеевски “, съобщи Дамянова. 

„ Потенциал Държавно стопанско предприятие да стане огромната партия има. Не го свързвам с елементи от други умиращи партии, колкото с голямата част от българите, които не гласоподават “, сподели пък Стойчев. 

Това е единствената партия, която редовно образова млади фрагменти, добави той.

Според него Движение за права и свободи е и единствената дясна политическа мощ у нас.

„ Десните хора в България не са показани. Това е пробизнес партия. Дошло е времето да се излезе отвън вота на етническите турци и да се огледа по-нашироко. Досега това не бе допустимо, само че към този момент е “, акцентира социологът. 

За 30 години те съумяха да изградят своя стопански, учебен и културен хайлайф, добави той.

Остава да се каже, че това е въпреки всичко корпоративна партия, прекъсна го политологът Христо Панчугов.

„ Не знам дали Движение за права и свободи ще се трансформира в национална партия, само че тя е съвършената обстановка, в която постоянно е функционирала отлично – да ръководи без да е в ръководството. В този миг най-големият проблем на това държавно управление е, че има две такива партии. ГЕРБ и Движение за права и свободи са заявили поддръжка за едно ръководещо болшинство, само че не носят отговорност за властта “, разяснява той.

„ Ако има нещо, което незабавно би трябвало да се реши, е този проблем. Има наклонност това държавно управление да обърне наклонността за заплащане на цената и някак си да вкара логичен диалог за това, което следва да се прави. Ако не съумеят да го създадат след ротацията може да забележим едно напълно ново държавно управление “, съобщи политологът. 

„ Партиите, които ръководят, без да са в ръководството, обаче не са две, а три. „ Демократична България “ има равно количество министри, колкото и ГЕРБ – 1. Христо Иванов ясно се дистанцира от изпълнителната власт, а в това време поема отговорност за всички задания, които са национални – конституцията и така нататък “, посочи Кънчо Стойчев.

„ Политическа партия играят игра, която е исторически непозната. Те вършат серия от избори и приказват за арестуване на съперниците. Издигат това като първи собствен девиз. След това вършат държавно управление с тях и тогава идва моментът Х, а публиката не им има вяра. Когато театърът е подправен, най-после и ръкоплясканията са подправени “, разяснява Дамянова.

„ Да поискаш оставката на вътрешния си министър без да си го договорил с сътрудниците, е обществен неуспех. Малко преди този момент е направено същото и със заместник-председателят на ДАНС и нея не си получил. Очевидно има някакъв доста по-системен проблем, който би трябвало да бъде отхвърлен “, сподели пък Панчугов. 

„ Единственият метод е да се потърси поддръжката на българските жители, а към този момент шест месеца не се прави това. Не видяхме пояснение по нито една от тематиките, по които имаше спор. Няма министри, които да споделят за какво желаят да създадат едно или друго. Не виждаме и Денков в тази обстановка, който като се изключи че не желае да е министър председател на държавно управление, което бие българските жители, не разбрах за друга причина да желае оставката на Стоянов. Сега ще спре ли да е министър председател, откакто не я получава? Колко ще я чака? “, попита той. 

„ Правят се поръчки, които след това не могат да бъдат изпълнени. Това води до разпад на доверието “, изясни политологът. 

„ Политиците от Политическа партия към момента не желаят да вдървен разликата сред заявено и направено. Рано сутринта се разсънваме и вършим декларация. Опитаха се да стартират смяна на Конституцията през промяна на националния празник. Никой с никого не го е разискал. Ако го бяха дискутирали най-малко с 5-6 души, всеки щели да им каже, че пипат в минна зона. Това е търсене на автентичност без почва. Може да се е родило в глава на консултант “, посочи Дамянова. 

Тази концепция не се е родила в глава, а в някакъв крак, тъй като такава нелепост не може да се измисли, сподели пък социологът. 

„ Имаме треньор (б.а. премиерът), който не може да каже кой да влезе и кой да излезе в тима. Излиза, че някой различен ръководи “, сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР