Искането на импийчмънт се случва при определени обстоятелства. Това заяви

...
Искането на импийчмънт се случва при определени обстоятелства. Това заяви
Коментари Харесай

Ще поиска ли ГЕРБ импийчмънт на президента?

" Искането на импийчмънт се случва при избрани условия ". Това съобщи ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев в отговор на въпроса ще изиска ли ГЕРБ импийчмънт на президента Румен Радев. И незабавно акцентира, че основаването на краткотрайна парламентарна комисия, която ще изследва процедурата по желание на нов вид военен аероплан, няма нищо общо с президента.

ГЕРБ скочи против президента: Потъпквал конституцията

" Решението за пускане на диалози по тематиката беше взето по време на служебното държавно управление, когато няма парламентарен надзор, и това беше един от претекстовете за основаването на комисията ", разяснява Главчев. Той уточни, че е бил сюрпризиран, когато от Българска социалистическа партия свързали името на президента с комисията.

" Целта на всяка една краткотрайна комисия е да откри обстоятелства и условия. Не можем да предвиждаме какво ще излезе като резултат. Достатъчно е, че се появиха подозрения за лобизъм за изтребителите, с цел да бъде основана съответната комисия. Най-голямото подозрение е отпадането на офертата на един от претендентите по аргументи, които не са ясни. Парламентът е мястото, където би трябвало да се изчистят тези въпроси ", сподели ръководителят на Народното събрание.

Радев: Изтребителите не са кренвирши, създават се по поръчка

Той разяснява и случката от предходната седмица, когато Цветан Цветанов и народни представители от ГЕРБ не бяха позволени на среща на кмета на Свищов с президента Румен Радев. " Аз не знам какви са детайлностите, само че кой е поканен взема решение кметът на обитаемото място. Не съм участвал, не знам какъв е бил форматът, само че те са имали предложения от домакина и не са били единствено представители на ГЕРБ. Странно усещане ми направи случилото се ", уточни Главчев.

ГЕРБ желае парламентарна комисия да проверява избора на шведски изтребители

Председателят на Народното събрание уточни, че един от акцентите в работата на депутатите ще бъде намаляването на административната тежест, което съгласно него е " крайъгълен камък в управническата стратегия на държавното управление ". " Промените ще разрешат на жителите доста бързо да получат услугата, която желаят и за един документ да не обикалят от гише на гише, а администрациите да споделят между тях ", изясни Димитър Главчев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР