Искането на ГЕРБ министър-председателят Кирил Петков да бъде извикан за

...
Искането на ГЕРБ министър-председателят Кирил Петков да бъде извикан за
Коментари Харесай

Напрежение между ГЕРБ и председателя на парламента

Искането на ГЕРБ министър-председателят Кирил Петков да бъде извикан за чуване в Народното събрание, провокира напрежение в пленарната зала на Народното събрание. Председателят Никола Минчев се наложи да влезе в разговор с депутатите от опозиционната група, които упорстваха за идването и на икономическия министър Корнелия Нинова.

Депутати от ГЕРБ обявиха, че се основава суматоха поради анулираното съвещание на държавното управление през днешния ден и би трябвало да бъдат дадени пояснения има ли форсмажорни условия към ставащото в страната. В отговор бяха упрекнати от ръководещите, че самите те предизвикат суматоха с настояването си за незабавно чуване на премиера.

Тома Биков пък предизвика Българска социалистическа партия, като съобщи, че партията е форсмажорното събитие в българската политика от години. „ Не желаеме Корнелия Нинова, желаеме Кирил Петков да ни отговори на въпросите ”, съобщи депутатът.

„ Като го повторите 10 пъти, мислите ли, че увеличавате шанса това да се случи? По-скоро е противоположното ”, съобщи ръководителят на Народното събрание Никола Минчев. В отговор от групата на ГЕРБ попитаха го попитаха от място дали се е обадил на Кирил Петков. „ Какво значи „ обадихте ли му се ”? Да сте ме видели да приказвам по телефона до момента в който повеждам съвещанието? ”, отвръна Минчев. След това ГЕРБ изиска отмора, с цел да бъде обявено на министър-председателя, че опозицията желае да пристигна в Народното събрание.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР