Искането на България да е част от процеса на конституционни

...
Искането на България да е част от процеса на конституционни
Коментари Харесай

Пендаровски: Окупаторите не искат от окупираните това, което иска България от нас

Искането на България да е част от процеса на конституционни промени е скандално. Това съобщи президентът на районен съд Македония Стево Пендаровски.

" Искането на България да бъде част от процеса на конституционни промени е скандално. Такова искане не насочат даже окупатори на страни. В 21 век е безусловно несвоевременно да се търси интервенция във вътрешнополитически и конституционни процеси. В този смисъл, нашият отговор на българското външно министерство беше на място “, сподели той.

Македонското Министерство на външните работи заяви през вчерашния ден, че не съществува нито опция, нито има политическа воля България да бъде включена в процеса по конституционни промени, обвързван със започване на договаряния за участие в Европейски Съюз.

Тази позиция на македонското външнополитическо ведомство пристигна откакто българският външен министър Николай Милков съобщи, че България желае да бъде съветвана за конституционните промени и това към този момент го е съобщил на неговия сътрудник Буяр Османи. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР