Искането на американския президент Доналд Тръмп Европа да приеме обратно

...
Искането на американския президент Доналд Тръмп Европа да приеме обратно
Коментари Харесай

Германия скептична към искането на Тръмп да приеме бойци на ИДИЛ

Искането на американския президент Доналд Тръмп Европа да одобри назад 800 бойци на групировката " Ислямска страна " (ИДИЛ) ще бъде извънредно мъчно за осъществяване.

Това сподели през вчерашния ден немският външен министър Хайко Маас, представен от ДПА.

Връщането им е допустимо единствено " когато може да се подсигурява, че тези хора ще бъдат неотложно изправени пред съд и когато бъдат сложени под стража ", съобщи Маас в ефира на телевизия А Ер Де.

За тази цел управляващите се нуждаят от информация и от следствия за осъществени закононарушения, каквито, по думите му, не могат да бъдат обезпечени.

" Хората с немско поданство имат право да се завърнат в Германия, само че в Сирия сега няма метод да се ревизират техните молби ", сподели Маас.

Тръмп изиска в събота европейците " да одобряват назад над 800 бойци на ИДИЛ, които заловихме в Сирия и да ги дадат под съд ". Той заплаши, че в противоположен случай Съединени американски щати ще бъдат принудени да ги пуснат на независимост.

" Съединени американски щати не желаят да видят по какъв начин тези бойци на ИДИЛ проникват в Европа, където се чака да отидат ", написа той в " Туитър ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР