Искането е внесено от трима членове на групата на либералите

...
Искането е внесено от трима членове на групата на либералите
Коментари Харесай

Вот на недоверие заплашва Урсула фон дер Лайен

Искането е импортирано от трима членове на групата на либералите в Екологичен потенциал от "Обнови Европа "

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен може да се изправи пред избор на съмнение. Европейският парламент прикани за избор на съмнение към Фон дер Лайен, обвинявайки я, че е дала зелена светлина на Плана за възобновяване на Полша, макар че Варшава не е спазила правилата на правовата страна. По-специално, трима членове на групата на либералите в Европейския парламент "Обнови Европа " приканват за избор на съмнение против ръководителя на Комисията.

За да се подложи на гласоподаване текстът на предлагането за избор на съмнение, който носи подписите на холандката Софи ин‘т Велд, някогашния белгийски министър-председател Ги Верхофстад и испанския евродепутат Луис Гарикано, заместник-председател на групата "Обнови Европа ", той ще би трябвало да се подпише от една десета от членовете на Екологичен потенциал (т.е. 70 подписа).

"Ако ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен продължи да отхвърля да ползва съществено разпоредбите за обязаност с условия по отношение на върховенството на закона, които имат за цел да слагат изплащането на европейски средства според от прецизното съблюдаване на главните права от страна на държавите-членки, "ние ще оттеглим поддръжката си ", съобщи Верхофстад, представен от БГНЕС.

В сряда Комисията даде зелена светлина на полския проект за възобновяване на стойност 35,4 милиарда евро, който беше замразен за повече от година заради нарушавания на правилата на върховенството на закона - изключително на независимостта на правосъдната система - от страна на Варшава.

Тримата водачи на „ Обнови Европа “ обаче считат, че известията на Варшава са незадоволителни, в това число анулацията на краткотрайното премахване на арбитър и гласуването в полския парламент за унищожаване на дисциплинарната камара, която би трябвало да управлява съдиите, което проправи пътя на Брюксел да даде зелена светлина.

Условията, поискани от Комисията, "не дават отговор на условията на Съда на Европейския съюз (СЕС) и не са в отговор на отхвърли на полските управляващи да признаят върховенството на правото на Европейски Съюз ", а Варшава "не демонстрира желание да възвърне изцяло независимостта на правосъдната власт ", подлага на критика Софи ин'т Велд и упреква госпожа фон дер Лайен, че е "създала огромен политически проблем ".

По време на гласуването в Комисията двама от нейните изпълнителни ръководители, датчанката Маргарет Вестагер ( "Обнови Европа ") и холандецът Франс Тимерманс ( "Социалдемократи "), се опълчиха на одобряването на полския проект за възобновяване.

"Комисията е наясно, че решенията, оповестени от полските управляващи, са чисто козметични ", написа Ги Верхофстадт в писмо до своята политическа група. За да бъде утвърдено от Европейския парламент, предлагането за избор на съмнение би трябвало да получи две трети от гласовете на присъстващите евродепутати.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР