Искане за спиране на решение за продажбата на 144 декара

...
Искане за спиране на решение за продажбата на 144 декара
Коментари Харесай

Възраждане искат спирането на продажбата на 144 дка общински имоти във Варна

Искане за прекъсване на решение за продажбата на 144 декара общински парцели внесоха в Областна администрация - Варна, депутатът от " Възраждане Коста Стоянов и общински съветници от Варна, оповестяват от партията в писмо, изпратено до медиите.  " Възраждане “ се противопоставяна капиталовите планове, които ощетяват варненци, стимулират се те.

Стоянов уточни, че капиталовите ползи забавят развиването на инфраструктурата в морската столица, от което към този момент повече от 10 години страдат варненци, заяви БНР.

" Тези 144 дка общински парцели са извънредно нужни за развиването на инфраструктурата в морската ни столица. Тези терени биха могли да бъдат употребявани по разнообразни посоки, най-много в обществената и здравната сфера. Дълг на " Възраждане “ е да се опълчи на капиталовите планове, които ощетяват варненци “, съобщи още той.

С него при внасянето на жалбата бяха и общинските съветници Мария Димитрова и Юлиян Губатов. Те също приканиха регионалния шеф да върне решението на Общинския съвет, тъй като опонира на публичния интерес.

" В задачата се пита – Общината във банкрут ли е, че се оправдава с продажбата на 144 дка общински парцели, с цел да строи в дворовете на детските градини и учебни заведения пристройки, лишавайки нашите деца от жизненонеобходимия О2 и среда за спорт и развиване. За поредна година Община Варна потвърди, че е неприятен собственик на своите активи. От " Възраждане “ изрично не сме съгласни с това решение, тъй като по този начин ще бъде възпрепятствано развиването на морската столица “, безапелационни бяха общинските съветници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР