Искане за отстраняване на главния прокурор е имало за почти

...
Искане за отстраняване на главния прокурор е имало за почти
Коментари Харесай

Антон Станков: Отстраняването на Гешев по-скоро е зрелище

Искане за премахване на основния прокурор е имало за съвсем всички от демократичните промени насам - за Филчев, за Велчев, Цацаров - в този момент и за Иван Гешев. Това разяснява в " Още от деня " по Българска национална телевизия някогашният правосъден министър Антон Станков. Според него настоящият Висш съдебен съвет е на края на един 5-годишен интервал и евентуално у него има известна отмалялост.
" Той не е даже с запълнен състав, а Народното събрание не е направил и това изпитание. Какво ще се случи при гласуването на 12 април на предлагането на правосъдния министър за предварително премахване на Иван Гешев - краят е предупреден. Притеснявам се обаче за тази процедура. Тя по-скоро е в областта на зрелищата ", сподели Станков, представен от actualno.com..
Според него страната би трябвало да постави старания към попречване на закононарушенията, а не го прави. И няма съответни решения за електронното правораздаване, за районирането. " Болезнена е тази тематика - правосъдната система дежурният провинен за неудачите в страната, само че това не е по този начин. Прокуратурата няма по какъв начин да бъде заобиколена в това число и през европейската прокуратура. Трябват старания за превъзмогване на персоналните нападки, с цел да се понижи напрежението. Ако съм ръководител на правната комисия в Народното събрание, бих поканил Висш съдебен съвет на диалог - да се забележим очи в очи. Изобщо не скърбя, че преди време седнах на една маса с Никола Филчев. Защо в този момент да не го създадат Бойко Рашков и Иван Гешев. Прокуратурата ще победи във войната сред институциите. Правомощията на Министерство на вътрешните работи са до едно равнище, нататък е престъпление ", добави Антон Станков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР