Искане за оставки в Софийския университет заради проблеми с настаняването

...
Искане за оставки в Софийския университет заради проблеми с настаняването
Коментари Харесай

Студенти чакат с часове, за да се настанят в общежития

Искане за оставки в Софийския университет поради проблеми с настаняването в общежитията на прага на новата академична година – студенти чакат с часове, с цел да платят стаята си в общежитията, като в подмяна получават обиди и неприятно отношение.

Първите студенти се подреждат още към 8 ч. сутринта и минават по обед. Преди дни студента Павел Стоев снима клип, който демонстрира отношението на чиновниците.

Прави му усещане, че основният контрольор в отделение Социално-битово обслужване не е студент, каквито би трябвало да бъдат в комисията по настаняване, и ѝ желае документ за това.

В подмяна получава крясъци и неприятно отношение.

Студентите, класирани за общежитие, настояват, че персоналните им данни не са предпазени – те са в обществен лист в табличен тип с букви и данни за стаите.

Заради тези проблеми Студентският съвет изиска оставките на шефа на Социално-битовото обслужване и на основния контрольор. Те отхвърлиха коментар. Казуса ще се ревизира от външна комисия.

Писмените недоволства по отношение на тазгодишната настанителна акция към този момент са няколко стотин, които образователното заведение занапред ще преглежда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР