Искане за две оставки - на ръководители на дирекция Образование

...
Искане за две оставки - на ръководители на дирекция Образование
Коментари Харесай

Родители обвиниха конкретни чиновници в Столична община за детските градини

Искане за две оставки - на ръководители на дирекция " Образование " към Столична община, насочи гражданската организация Национален предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система. Искането касае шефа на Дирекция “Образование " Мария Минчева и основния специалист към дирекцията Ирена Николова .
Като причина за настояването от гражданската организация сочат нежеланието на дирекцията да управлява приема на деца в детските градини в София. Гражданската самодейност ползва дълъг лист с нарушавания в детските заведения в столицата - банкет на деца със болести, които нямат право на това, защото диагнозите им са отвън листата с хронични болести, даващи преимущество при банкет в детска градина. Става въпрос за банкет за идната от тази есен година. " Половината от шефовете на детските градини са записали непозволено деца с хронични болести. Тези деца са заели местата на други, за които не е имало място, а са с диагнози, които са включени в листата ", настояват от комитета.
" Ясно е, че казусът идва от това, че няма надзор от страна на Дирекция “Образование” - няма смисъл от оправдания, че описът (бел. ред. - със болести, които дават преимущество при прием) е несъответстващ, че би трябвало нов и така нататък Красноречив е образецът, че всички детски ясли, за чийто надзор дава отговор Дирекция " Здравеопазване ", които в годините обратно също правиха нарушавания, в този момент са се съобразили с разпоредбите и са записвали децата, съгласно приложение 8 на разпоредба 8 на Министерството на здравеопазването, което значи, че даже и да не са удовлетворени от листата се преценяват с него, а всичко останало, изтъквано от шефовете на детски градини, очевидно са единствено оправдания откакто яслите могат да се оправят ", показват от гражданската организация.
" До броени дни ще обявим дата за митинг през септември с гледище при сформиране на новия бюджет за 2019 година да се отделят задоволително пари за градеж на нова просветителна инфраструктура в Столична община, както и с гледище за гореописаните промени в Дирекция " Образование ", предизвестяват от гражданската самодейност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР