Искане да се даде разрешение за продължаване на наказателното производство

...
Искане да се даде разрешение за продължаване на наказателното производство
Коментари Харесай

Прокуратурата внесе в НС искане за сваляне на имунитета на Димитър Аврамов

Искане да се даде позволение за продължение на наказателното произвеждане против народния представител Димитър Аврамов (ПГ на ДПС) е импортирано от основния прокурор в Народното събрание. Това заяви ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов в пленарна зала.

В известие на пресцентъра на прокуратурата се напомня, че на 17 октомври т.г. Софийският градски съд е спрял наказателното произвеждане против народния представител заради придобиване на депутатски имунитет. Аврамов е обвиняем за търговия с въздействие. 

Продължаването на наказателното гонене против народния представител е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при документално единодушие на Димитър Аврамов, показват още от прокуратурата. 

Депутатът към този момент е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение от общ темперамент.

Депутатът е подсъдим за търговия с въздействие.

Съдебното дело се води за това, че той и двама негови помагачи в интервала от 6 юли 2012 година до 17 юли 2012 година, в Бяла Слатина, Плевен, Монтана и в местността „ Тировец ” в землището на гр. Монтана, при изискванията на продължавано закононарушение с пет действия, изискал от български предприемач сумата от 220 000 лв. и право на прилагане на аграрни земи (и приел сумата от 100 000 лева), за да упражни незаконно въздействие над длъжностни лица - шефа на Областна дирекция „ Земеделие “ в гр. Монтана и началника на РУП-МВР в гр. Монтана.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР