Искане да е открито заседанието, на което се разглежда предоставянето

...
Искане да е открито заседанието, на което се разглежда предоставянето
Коментари Харесай

Корнелия Нинова настоя: Открито заседание за военната помощ за Украйна!

Искане да е намерено съвещанието, на което се преглежда даването на военна помощ за Украйна, насочи на брифинг водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя се възмути, че тематиката е вкарана в дневния ред на депутатите скандално, без решение на председателски съвет, без разискване въобще.

" Това да речем е процедурен въпрос. По създание надали е най-важното решение, което да се вземе в този момент. Отпаднаха доста по-важни точки - приходи, бюджетни и данъчни закони. Всички сътрудници се кълнат, че най-съществен е бюджетът, само че вършат тъкмо противоположното ", ядоса се тя.

И уточни новата Коалиция на войната - ГЕРБ, Политическа партия, Демократична България, Движение за права и свободи и " Български напредък ". " Промяната " взривиха света по време на гласуването на Изборния кодекс, че е гледан по тъмни доби и не е най-важния закон. Снощи късно е взето решение на комисии и в този момент влиза в зала. По създание този въпрос е опасност за България ", продължи Нинова. И уточни, че Българска социалистическа партия желае мир и решение на въпроса със протичащото се в Украйна по дипломатически път.

" Шокиращо, че съвещанието е закрито - Украйна разгласи намерено какво желае, министърът сподели, че дава по този лист. Цял свят намерено споделя какво дават и какъв брой коства. Какво постанова съвещанието да е закрито? ", попита Нинова и даде своя отговор - да не разбере българския народ какво вършат депутатите.



Това е решение по мрачно и прикрито. Искаме съвещанието да е намерено, министерството на защитата да разсекрети листата оръжия, да не се крие от народа кой каква страна заема по този въпрос. Президентът като главнокомандващ да пристигна. Той се разгласи срещу това решение, назова Демократична България военнолюбци, за какво неговото държавно управление през днешния ден прави това - извършва решението на Народно събрание, само че го засекретява, с цел да не се знае какво става ", продължи с офанзивите по доста фронтове Нинова.

Тя се възмути, че " Възраждане " са излезли от залата и не са изразили позиция. Това било своенравие и липса на праволинейност.

" Всяка страна би трябвало да вземе националното си решение, сляпото следване на други страни не е отговорно държание. Нека болшинството да вземе решение, само че дано е обществено ", настоя още шефката на Българска социалистическа партия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР