ИСКАНЕ: Американските морски пехотинци арестуваха Моника Маркес, съдия от Върховния

...
ИСКАНЕ: Американските морски пехотинци арестуваха Моника Маркес, съдия от Върховния
Коментари Харесай

Фалшив доклад е насочен към правосъдието в Колорадо, което гласува да дисквалифицира Тръмп от първичното гласуване през 2024 г.

ИСКАНЕ: Американските морски пехотинци арестуваха Моника Маркес, арбитър от Върховния съд на Колорадо за гласоподаване за премахване на някогашния президент Доналд Тръмп от първичните избори за президент на щата.

ОЦЕНКАТА НА AP: Невярно. Твърдението произлиза от уеб страница, който споделя, че разгласява „ комизъм, подигравка и ирония “ и преди този момент е разгласил сходни подправени истории. Говорител на правосъдния департамент на Колорадо удостовери, че обвиняването няма „ никаква легитимност “.

ФАКТИТЕ: След решението на съда във вторник, че Тръмп не дава отговор на условията за Белия дом според клаузата за въстание в конституцията на Съединени американски щати, някои от обществените медии споделят публикация, в която се твърди, че морската пехота е арестувала един от съдиите, който е бил измежду болшинството.

„ Искаш да кажеш, че би трябвало да си БЕЗПРИСТРАСТЕН, с цел да си scj?! ” гласи една обява в Instagram, която включва екранна фотография на историята и е получила повече от 2000 лайкове към петък. „ Кой би си помислил! “

<...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР