Исканата от САЩ цена за изтребителите F-16 Block 70 е

...
Исканата от САЩ цена за изтребителите F-16 Block 70 е
Коментари Харесай

Каракачанов: Цената на F-16 e неоправдано по-висока от очакваната

Исканата от Съединени американски щати цена за изтребителите F-16 Block 70 е по-висока от предстоящото и то безпричинно, разяснява военният министър Красимир Каракачанов в понеделник.

Миналата седмица той позволи опция договарянията със Съединени американски щати да се провалят, а в този момент изясни, че страната ни ще се опита да смъкна цената за някои от съставените елементи на възможната договорка. Няма алтернатива обаче да се понижат качествата на машините. Освен това държавното управление се надява да контракти разсрочено погашение, тъй като съгласно Каракачанов еднократното им погашение ще заплаши другите планове от модернизацията на армията и даже нарастването на заплатите за военните идната година.

”Когато ви кажат, че нещо коства 5 лв., а то действително коства 3 лв., обикновено е да кажеш ”Момчета, няма логичност, от къде идва тази цена. На пазара всеки се пробва да спечели”, разяснява Каракачанов, употребявайки за съпоставяне чаша в телевизионното студио на Нова телевизия.

Според информация на Меdiapool разминаването сред двете страни към този момент е съществено. В сектора се приказва за над половин млрд.лева. Каракачанов обаче отхвърли да приказва за цената.

Преговорите с американците ще продължат, само че е доста малко евентуално да се стигне до контракт през юли, каквито бяха предварителните упования на държавното управление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР