Искаме всички народни представители, заедно, в Народното събрание да обсъдим

...
Искаме всички народни представители, заедно, в Народното събрание да обсъдим
Коментари Харесай

ИТН искат да видят Плана за въвеждане на еврото в България

Искаме всички народни представители, дружно, в Народното събрание да обсъдим Националния проект за въвеждане на еврото в България.

Това съобщи депутатът от „ ИТН ” и ръководител на бюджетната парламентарна комисия Любомир Каримански, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В декларация от името на групата, Каримански напомни, че в дневния ред на днешното държавно съвещание, е планувана точка за приемане на подобен проект.

Странно е, че нито в Комисията по бюджет и финанси, нито в пленарната зала този проект е показан, по този начин както „ на няколко пъти ” бе показан Планът за възобновяване и резистентност, сподели Каримански.

„ Да разбираме ли, че депутатите по този начин, както са разглеждали Националния проект за възобновяване и резистентност, не желаят да преглеждат Националния проект за въвеждане на еврото? ”, попита той. По думите му е „ извънредно необичайно и съмнително мълчанието и на най-малката парламентарна група по тематиката.

„ Важно е да се означи, че консолидираното на страната ни в Eврозоната е политически и стопански план, който зависи от държавното управление, както и доколкото е нужна законодателна поддръжка от Народно събрание, само че това напълно не значи, че Народното събрание не би трябвало да бъде осведомен за детайлностите и процесите по по този начин оферти Национален проект за въвеждане на еврото ”, сподели той.

" Надявам се, че обединението и нашите съдружни сътрудници не са не запомнили и няма да е належащо да им подсещам, че за всички тях един от целите им е приемането на еврото след огромна разяснителна акция – изтъквам, по този начин както е записано и в съдружното съглашение. И още нещо – в същото това съглашение за съдружно ръководство, се планува да се изготви разбор на изгодите и негативите от въвеждането на еврото. Към днешна дата, доколкото ни е известно, подобен разбор не е импортиран в Народно събрание ", сподели той.

Любомир Каримански уточни, че подобен разбор би трябвало да е разполагаем, защото процесът на подготовката за участието на България в Еврозоната е стартирал от дълго време.

„ Ето за какво, като имаме поради нуждата от задълбочаване на полемиката за въвеждане на еврото в България, като обсъдим изгодите от приемането на еврото в България, които е належащо да надвишават разноските и да надвишават провокациите, като се убедим, че приемането на еврото отстрани валутния риск за жителите, компаниите и държавното управление и курсът евро-лева бъде наложително закрепен на 1.95583, като отчетем въздействието на вътрешната и външната среда, както и опцията резултатът потрес върху инфлацията да стане непрекъснат, като се срещнем с възможната опция от разширение на обсега на критериите за участието в Еврозоната и не на последно място – като вземем под внимание нуждата да има гаранции, че с влизането в Еврозоната, респективно приемане на еврото, България ще усили устойчивостта на стопанската активност в страната при положение на съществени стопански разтърсвания - ние от Има Такъв Народ бихме желали да обсъдим в Народно събрание дружно с всички народните представители Националния проект за въвеждане на еврото в България ”, сподели той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР