Искаме в Наказателния кодекс да се каже, че качването на

...
Искаме в Наказателния кодекс да се каже, че качването на
Коментари Харесай

Директорът на столичното 51-во училище: НПК да преследва клиповете с насилие между ученици и да се налага глоба на качилите ги

Искаме в Наказателния кодекс да се каже, че качването на клипове с експанзия не е редно, настоя шефът на столичното 51-во учебно заведение Асен Александров по NOVA. По думите му 90% от случаите на експанзия сред възпитаници били, с цел да се снимат и да се качат в интернет, тъй като това било огромно оскърбление.

Искаме да има санкция от 100 лв., изясни той на майка, която се включи по скайп. Тя не беше съгласна да се поставят санкции, а децата да вземем за пример да бъдат накарани да почистят коридора в учебно заведение или да боядисат оградата.

Юлиан Петров от КТ " Подкрепа " изясни, че наказания би трябвало да има, само че било по-важно за какво в учебно заведение има толкоз експанзия. Криминализирането се прилагало в Европа. Тежките прояви би трябвало да се включват в характерността на ученика, когато стане 12 клас, счита Александров.

Той описа за случай от преди 7-8 години, когато във вътрешните чатове сред учениците бил пуснат колаж с момиче, което се почувствало толкоз унижено, че напуснало учебно заведение. Кибертормозът не може да се накаже даже със забележка, означи той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР