Искаме среща с Бойко Рашков и чиста заплата за пожарникар

...
Искаме среща с Бойко Рашков и чиста заплата за пожарникар
Коментари Харесай

Пожарникарите искат среща с Рашков и минимум 1 600 лв. заплата

Искаме среща с Бойко Рашков и чиста заплата за пожарникар от най-малко 1 600 лева Това съобщи в предаването „ Денят онлайн “ по NovaNews Станимир Миланов, член на УС на НСПС „ Огнеборец ”.

Той увери, че митингът им ще се организира. 

По думите му сега пожарникар, хвърлящ се в пламъците, с цел да избавя животи, получава не повече от 1 400 лева чисто заплащане.

„ Датата 19-ти февруари даже е алегорична за нашите претенции. Заветите на Левски за чиста и свята република няма по какъв начин да се осъществят в миг, в който чиновниците на Министерство на вътрешните работи и пожарната са оставени без спомагателни финанси “, уточни той.

По думите му министър Рашков не участва на провежданата сега среща в ръководеното от него ведомство. Представителите на властта се оправдавали с финансовото министерство и неналичието на пари.

„ Нямаме никакви упования, макар оповестения митинг. Искрено се надявам да се откри решение на настояванията ни, само че все още нямаме и оферти “, сподели Миланов.

Според него чиновниците на Министерство на вътрешните работи са подценявани за сметка на учители и хората в правосъдната власт. Той добави, че това се случва не за първи път.

„ Протестът не се показва единствено в искане на пари. В края на предходната година се заприказва за преструктуриране на системата. Не сме видели хрумвания от Рашков. Реформа в България в множеството случаи значи редуциране. Все още имаме български общини, където на пожар излизат двама индивида – пожарникар и лидер. Опитваме се да променим това от 8 години. Безумие е на произшествие да излизат двама индивида. Преди година и три месеца беше последният конкурс за пожарникари, когато назначиха 72 индивида. Това също е огромен проблем “, оплака се Миланов.

Той сигнализира и за недостиг на защитни дрехи за пожарникарите: каски и ботуши.

„ От над 6 000, не повече от 1 500 са в период на валидност “, съобщи Миланов.

Митингът ще стартира от 12.00 ч. на пл. " Независимост ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР