Искаме справедливост и правдата да възтържествува. Това заявиха в студиото

...
Искаме справедливост и правдата да възтържествува. Това заявиха в студиото
Коментари Харесай

Баща ми е пребит до смърт, виждаме го на свидетелските кадри: Дъщерите на бившия републикански шампион по борба

Искаме правдивост и правдата да спечелва. Това обявиха в студиото на " Здравей, България ” дъщерите и някогашната брачна половинка на умрелия след гонка в Стара Загора 58-годишен някогашен републикански първенец по битка Пламен Пенев.  

" Вярваме в Господ. И имаме вяра в правдата. Призоваваме всеки, който може да способства за намирането на цялата истина и правдата да спечелва - да помогне. Защото не можем да имаме вяра, че способените органи са фактически способени ", добави Борислава.

" Ние не просто считаме, че татко ми е пребит д гибел. Ние го виждаме на свидетелските фрагменти, снимани от хора, които са участвали на мястото, което не мога да нарека местопрестъпление. това е място на престъпление. Виждаме по какъв начин татко ни е свиреп налаган … със страшни ритници ”, съобщи Борислава Пенева.

" Човек, откакто е аварирал, по този начин ли би трябвало да го извадят от колата? Не би трябвало ли да бъде извикана кола за спешна помощ? Да има пожарна? Той към този момент е бил аварирал. Няма къде да върви. Не му е оказана първа помощ, а е оказана физическа мощ върху човек, който е бил в безпомощно положение ”, уточни и другата щерка на умрелия Ивелина.

По думите на Борислава на клипчета в обществените медии се вижда по какъв начин след злополуката татко ѝ към момента е жив и служителите на реда се пробват да го издърпа от колата. " До сегашния миг няма позвъняване от полицията – нито до мен, нито до различен член на фамилията ми ”, акцентира тя.

Ивелина показа, че е била в Холандия и е видяла от обществените мрежи какво тъкмо се е случило с татко ѝ. " Абсолютно всичко беше в обществените мрежи. Така аз разбрах,че татко ми е бил пребит и погубен от пердах. В този миг желаех да звънна незабавно на дежурния в Районното ръководство в Стара Загора. Звънях на 112, с цел да получа информация, само че ми бе отказана. Никой не се свърза с мен, с цел да ми каже какво се е случило ”, акцентира младата жена.

По мотив правосъдната експертиза Борислава беше безапелационна, че: " Държим да има правосъдна експертиза. Но ще създадем всичко допустимо тя да не бъде осъществена в Стара Загора. Много от нещата приказват, че казусът ще бъде потулен. Опитват се да скалъпят разнообразни истории, в това число това, че татко ми е заплашвал младежи с нож ”.

Полицията твърди, че е подаден сигнал, че Пламен Пенев е заплашвал с нож деца. " Оказа се, че в действителност младежите, подали сигнала, са дали показания пред следователите, че нож не е имало. И те са били младежи, а не деца. Баща ми си е разхождал кученцето. Понеже доста го обича – не дава на никой да му се кара. Вероятно се е стигнало до замяна на реплики ”, твърди Ивелина.

Борислава показа, че татко им постоянно ги е съветвал, когато има проблем – да се търси полицията. " Познавайки го, допускам, че е споделил: ”Момчета, ще се обадя в полицията ”. И допускам, че тези младежи са се уплашили и са подали сигнал първи. Но не считам, че е имало някакъв сериозен спор ”.

" Искам да поясня, че аз съм някогашната брачна половинка на Пламен, само че след развода останахме в доста положителни връзки. Доколкото го познавам той в никакъв случай не е бил нападателен към никого. Дори в моменти, когато е бил обиден – не е проявявал експанзия ”, съобщи Румяна Пенева, бившата  брачна половинка на умрелия, в отговор на въпрос за какво Пламен Пенев не се е подчинил на полицейско предписание да спре автомобила.

" Познавайки татко ми – той експанзия към служителите на реда не е показал. Тази дума " опозиция ”, която употребяват – по-скоро е било самоотбрана, тъй като е бил притиснат ”, посочи Борислава. И добави, че сега фамилията се пробва да обясни събитията, при които се е стигнало до гонене. " За нас той е бил заставен да бяга. не може да знаем този служител на реда, който отива към него на бензиностанцията – не можем да знаем имало ли е проявена експанзия към татко ни, какъв въпрос му е заложен. Стара Загора е огромен град, само че всички там се познаваме. Почти няма човек, който да не познава татко ни, и човек, който татко ни да не познава. Не знаем дали няма и някакъв персонален претекст. В момента не мога да изключа никаква догадка ”, уточни Борислава Пенева.

Другата щерка на умрелия - Ивелина акцентира, че татко ѝ е приемал медикаменти, поради назначено му лекуване. " Баща ми не е имал проблеми. Той е имал заболяване, към което има назначени медикаменти, които е вземал. И по никакъв метод тази диагноза не го правеше нападателен ", безапелационна е тя.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР