“Искаме Скопие да вкара българите в Конституцията и да отвори ...

“Искаме Скопие да вкара българите в Конституцията и да отвори

Следили са всичките ми разговори - с Валя Балканска, Янка Рупкина, Теодосий Спасов...

“Искаме Скопие да вкара българите в Конституцията и да отвори досиетата, сподели в излъчването "Брюксел 1 " по Владо Тренески, македонски българин, ръководител на гражданско съдружие "Интеракция ", един от създателите на писмото, изпратено до българските институции с гледище България да не отстъпва от твърдата си позиция във връзка с Скопие.

Той донесе досието си в студиото на излъчването "Брюксел 1 ", с цел да опровергае управляващите в Скопие, които настояват, че в РСМ няма дискриминация на основата на етнос. 300 странии досие, от които 150 страници-телефонни диалози.Още по темата15 окт 2021 22:524013 окт 2021 21:00156 "Вътре са Валя Балканска, Валя Рупкина, Теодосий Спасов и да не ги изброявам всички... Аз ще го обявявам скоро за моето досие. Ще стане обществено притежание. То няма страница, в която да няма нещо, което наврежда. Те ви наблюдават, те ви преследват бизнеса... Аз примерно открих радио "Аз "-със предпазен знак (б.р.-лого) първия знак от глаголицата. Хората незабавно харесаха радиото, имах съвсем 30-40 компании, които започнаха да рекламират. Службите потеглиха по компаниите и стопираха рекламите. Ако давате пари за това радио ще ви пуснем ревизия-ето един образец единствено..., " описа той пред водещата Милена Милотинова.

"И те отхвърлят след няколко месеца да рекламират, без да ти изясняват. От компанията ти споделят: "Знаеш ли, извинявай, Владо, само че няма да продължим да рекламираме ". И по този начин закрих радиото, " сподели журналистът.

Тренески посочи, че е получил досието си в края на 90-те години по времето, когато Доста Димовска беше вътрешен министър в Скопие.

Източник: dnes.bg