"Искаме си моста", "Отворете моста" с такива скандирания стотици жители

...
"Искаме си моста", "Отворете моста" с такива скандирания стотици жители
Коментари Харесай

Стотици симитличани излязоха на протест заради ремонтирания, но не пуснат мост

"Искаме си моста ", "Отворете моста " с такива викания стотици поданици на Симитли излязоха тъкмо в 17. 30 часа през днешния ден на разклона за Банско на митинг поради забавеното от държавното управление стартиране в употреба на моста над река Струма.

Протестиращите блокираха кръстовището и Е9и за малко Автомагистрала "Струма ". Протестът беше предупреден, защото търпението на хората се изчерпа. Повече от 30 дни оборудването е готово, само че макар воплите и пътеката, която направи до министерствотокметът на Симитли Ап. Апостолов, досега мостът не е пуснат и хората обикалят 20 километра на фона на галопиращите цени на горивата.

От Министерството на районното развиване и благоустройствотосъобщиха, чеслед привършване на работата на комисията, АПИ ще насочи искане към Дирекция за народен строителен контрол(ДНСК) за съставяне на държавна приемателна комисия, която да издаде Акт 16.

Това е единствено началото, споделяха протестиращите, "Ще блокираме пътя всеки ден, в случай че казусът не бъде позволен и мостът не бъде пуснат, заканиха се те. Ситуацията може и да ескалира защото сега, а и поради приближаващите празници, трафикът е засилен.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР