Искаме присъда до живот, да гние. Ако не, събираме се

...
Искаме присъда до живот, да гние. Ако не, събираме се
Коментари Харесай

Бащата на прегазено дете: Шофьорът - доживот или ще го убия

Искаме присъда до живот, да гние. Ако не, събираме се тука ромите и ще му запалителен къщата и ще го утрепем. Ако не получи до живот, ще взема нож и ще го убия.
Това сподели бащата на 10-годишната Ангелина, която през вчерашния ден сутринта беше блъсната и убита от 56-годишен водач на джип на улица в Първенец. Момиченцето отивало на учебно заведение и било придружавано от майка си.
Улицата, на която стана тежкия случай, през днешния ден бе блокирана от протестиращи, които оповестиха, че въпросният водач за трети път удря човек на пътя.
"Така се приказва. Че първо в Перущица блъска човек. После отново в Първенец, в центъра, караше с гневна скорост. Като наби спирачки, имаше 10 метра спирачен път. И се наби в нашето момиче тогава. Тогава имаше огромен шанс, че не можа да вземе жертва. Но третия път какво направи? Взе жертва ", гневеше се различен участник в митинга в Първенец.
От полицията обаче настояват, че 56-годишният водач има единствено 2 фиша и никакви други нарушавания до момента.
Майката на починалото дете - Иванка - е със строшен нос. По нейно предпочитание е била освободена от болничното заведение.
"В 7.50 ч. излязохме с детето да го повеждам на учебно заведение. Вървяхме отдясно на пътя, тъй като няма тротоар. Отзад ни блъсна джип. Аз изхвърчах вляво на пътя. Когато станах и погледнах за детето си, видях че е цялото в кръв. Джипът беше начело, а детето ми откъм гърба. Шофьорът не ми сподели нито една дума, нито ни оказа помощ. Искам правдивост, желая пожизнен затвор ", споделя майката.
Протестиращите се заканиха, че ще продължат с митингите и ще затварят пътя, който разделя селото на две. Те споделят, че водачите карат с висока скорост през селото, макар че на мястото, където през вчерашния ден почина Ангелинка има знак за ограничаване на скоростта до 30 км/ч.
Кметът на село Първенец Георги Стаменов изясни, че през 2011 година са били сложени гумени "легнали служители на реда ", само че при разчистване на пътя от снегорини, те са били разрушени. Още през вчерашния ден кметът е написал докладна до кмета на общината да бъдат построени тротоари и да бъдат сложени нови "легнали служители на реда ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР