Искаме националистите да не са във властта още от първия

...
Искаме националистите да не са във властта още от първия
Коментари Харесай

Йордан Цонев цитира един от 12-е апостоли срещу Валери Симеонов

Искаме националистите да не са във властта още от първия ден на Народното събрание. Това не е европейска процедура. Така и е в Германия, и в Австрия. В Холандия също. Втората причина е езика на омразата, а освен езика, само че и действието. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев в ефира на bTV, разяснявайки настояването на партията му вицепремиерът Валеди Симеонов да подаде оставка.   „ Словото, както добре знаем от Библията, е изключителна мощ. То може да твори и унищожава. Слово, в което участват думите „ кучки “, „ хлебарки “, „ маймуни “ за други етноси в България не може да сплотява българския народ. Това слово е слово на разделянето и разрухата “, сподели още Цонев.

Той добави, че в случай че на българските жители, ГЕРБ и Бойко Борисов му харесва подобен тип говорене, „ дано да ръководи с тях “. Това слово ще породи доста неприятни усеща в 500 000 българи, предизвести още депутатът от Движение за права и свободи. По думите му, Цонев към този момент бил привикнал с прякора „ ментата “. Той акцентира, че генезисът на този прякор идва „ тъкмо от тези среди “, имайки поради националистите.

“Ще продължим да разобличаваме това държавно управление в България, измежду хората и пред всичките европейски институции. Не може да приказваш по този начин за цели етноси. Над 20% на популацията на България са от други етноси. Ще ги разобличаваме със слово и деяние “, отсече Цонев.

„ И всичко стана посредством словото и нищо друго не стана без словото, сподели свети евангелист Йоан, богослов. Словото има креативна мощ, когато е градивно, когато е потребно. Словото има разрушителна мощ, това е разрушителната мощ “, цитира един от 12-е апостоли депутатът от Движение за права и свободи.

Коментирайки скорошните случай на шуробаджанащина в страната, Цонев сподели, че още веднъж „ се връщаме на прословутата имитация на господин Доган “ за порциите и разпределението. „ Тя се отнасяше за целия политически живот. Движение за права и свободи не прави изключение. Това е силата на нашия водач да каже истината за нас и за останалите. В момента виждаме, че тече същия развой. Силата обаче да го каже имаше единствено един “, разясни той.

По думите му, тази процедура може да се изкорени посредством законодателство, второ – посредством кадрова политика.

Йордан Цонев сподели още, че Движение за права и свободи няма да поддържа бюджета за идната година. „ Когато се приказва за растежа и вътрешния артикул, би трябвало да кажеш какво си направил като политик. Когато той пораства инерционно и е пропусната опцията Брутният вътрешен продукт да стане 120 милиарда, а не 100, значи просто не си в час “, добави той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР