Искаме наредбата за бонус-малус да бъде оттеглена и внасяме промени

...
Искаме наредбата за бонус-малус да бъде оттеглена и внасяме промени
Коментари Харесай

БСП: Искаме наредбата за бонус-малус да бъде оттеглена и внасяме промени в Кодекса за застраховането

Искаме наредбата за бонус-малус да бъде оттеглена и внасяме промени в Кодекса за застраховането.
Това сподели националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Димитър Данчев по време на брифинг в Народното събрание, съобщи Агенция " Фокус ".
" Събрали сме се тук по отношение на идното влизане в действие на наредбата за системата бонус-малус, която планува фрапантно повишение на цената на застраховката " Гражданска отговорност ".
За нас от Българска социалистическа партия е недопустимо за едно и също нарушаване лидерът да бъде глобен няколко пъти. Един път с фиш или акт да му бъде налагана санкция, повторно да му бъдат отнемани точки, трети път да му се покачва наградата за застраховката " Гражданска отговорност ".
С посочването на този проблем и взимайки поради публичната реакция на разнообразни цивилен и браншови организации, считаме, че направената разпоредба не дава отговор на упованията на обществото. В това число и на упованията на обществото, че тази система ще докара до понижаване на ПТП ", сподели още Данчев.
Според него в наредбата са позволени съществени пропуски и тя има потребност да бъде модифицирана.
" За това ние предлагаме като първа стъпка тази разпоредба да бъде оттеглена от публичното разискване. За това сме внесли и оферти за смяна в Кодекса за застраховането, където споделяме, че размерът на наградата за застраховка " Гражданска отговорност ", може да бъде поправена единствено на база породени вреди ", добави още националният представител от Българска социалистическа партия.
Данчев обърна внимание, че при в този момент настоящия текст и при влизане в действие на наредбата са свързани с повишението на корупционни риск и със затрупване на съдилищата с купища тъжби. Според него се основава и спомагателна тежест за транспортните компании, които имат по-голям брой водачи.
" С една дума за нас бонус-малус системата би трябвало да има кардинално поощряващ резултат за водачите, а освен да бъде инструмент за процедурно увеличение на застрахователната награда ", добави още Данчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР