Искаме намаление на ДДС от 20% на 9%, искаме и

...
Искаме намаление на ДДС от 20% на 9%, искаме и
Коментари Харесай

Фитнес залите искат 9% ДДС, обмислят и протести

Искаме понижение на Данък добавена стойност от 20% на 9%, желаеме и безплатна държавна помощ за целия отрасъл, която да бъде в размера на едномесечен междинен доход от заявения приход за 2018г. Това сподели Петър Ангелов, който е ръководител на Българска асоциация за здраве и фитнес (БАЗФ), съобщи кореспондент на БГНЕС.

Фитнес залите също отварят в понеделник. Преди дни здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед на съображение на която от понеделник активността си могат да възстановят и фитнес залите при претовареност на местата не повече от 10 души за груповите занимания и не повече от 1 човек на 4 кв. м повърхност.

Петър Ангелов акцентира, че за тези два месеца са най-губещият отрасъл, тъй като имали нулева опция да генерират доходи. Разходите им са огромни и не престават и при отваряне на залите. Той предвижда, че няма да доближат до сериозната маса хора, които да им разрешат най-малко да са на нулата, както и че ще губят месеци наред при отворени зали. “Трябва да е ясно на всички хора, че фитнесите работят, с цел да обезпечават здраве на хората. Имаме доста значима обществена роля за възобновяване здравето на нацията, изключително в тази епидемиологична конюнктура, считаме, че страната би трябвало да ни поддържа. Имаме ясни претенции, най-важното е за понижаване на Данък добавена стойност – непрекъснато, не като антикризисна мярка “, уточни той. Ангелов акцентира, че тук не следват другите сектори, а това искане са го връчили на спортния министър още преди две седмици.

По думите му в 9 страни от Европейски Съюз това Данък добавена стойност е под 10 %. „ Също имаме данни от изследване, което е направено в Ирландия откакто се понижи ДДС-то със 16 % се усилва визитата на залите, което е доста значимо – ние желаеме хората да влизат в залите и да се грижат за здравето си “, акцентира той.

За да обяснят причините си, ръководителят на БАЗФ сподели, че желаят среща с финансовия министър и с премиера. Той предизвести и че доста хора в сектора са склонни и на митинги, с цел да реализиран настояванията им. „ Не мога да кажа съответно, че сме определили дата, само че го обмисляме и имаме подготвеност за това нещо “, съобщи Ангелов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР