Искаме мораториум върху вдигане цената на водата. Това каза Венелин

...
Искаме мораториум върху вдигане цената на водата. Това каза Венелин
Коментари Харесай

Протестиращи пред КЕВР: Искаме мораториум върху вдигане цената на водата


Искаме мораториум върху повдигане цената на водата. Това сподели Венелин Новаков, представител на Съюза на пенсионерите, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Мораториум за София, мораториум за цената в случай че би трябвало, сподели Новаков. Днес КЕВР организира намерено съвещание за разискване на отчет за изменението на утвърдените цени на ВиК услуги за 2018 година

Преди съвещанието пред постройката на КЕВР жители и съветници от Столичен общински съвет проведоха митинг, разгласен против новото повишаване на водата.

„ Протестът, поради който сме тук, е, че не беше отразено досегашното обратно мнение на доста от жителите в София особено и на Столичен общински съвет ”, сподели Борис Цветков, общински консултант в СОС. Той сподели, че има висящо дело по бизнес проекта. „ Нашият мотив е преди да се организира публично разискване с жителите, което не е направено и преди да се изчака изходът на делото, КЕВР да не усилва цените на водата най-малко за София ”, съобщи той.

Омбудсманът Мая Манолова акцентира, че има повече от 30 тъжби от разнообразни обитаеми места, от 10 области през последните един-два месеца. „ Жалбите са подкрепени с подписки от по няколкостотин души. Хората се възмущават против фрапантното повишаване на цената на водата, изключително тези от дребните обитаеми места ”, съобщи тя. Манолова означи, че е тук, с цел да каже на КЕВР, че е извънредно време в сходни обстановки да преценя и интереса на жителите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР