Искаме кампанията да е позитивна. Предупреждението на Борисов, че кампанията

...
Искаме кампанията да е позитивна. Предупреждението на Борисов, че кампанията
Коментари Харесай

Нинова: На черната кампания на Борисов ще отговорим позитивно и с алтернатива

„ Искаме акцията да е положителна. Предупреждението на Борисов, че акцията ще е подла касае тях, тъй като виждам каква черна и подла акция започнаха против Мая Манолова. Това е техен специалитет. Ще отговорим положително и с опция ”.

Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в студиото на БТВ. „ Напоследък обстановката доста ми наподобява на предизборната обстановка с военачалник Радев. Основания за това ми дават дейностите и думите на Борисов. Първо стартира с упреци - и тогава, и в този момент споделяше, че нямаме собствен претендент. Това не дава резултат. Вчера направи втората стъпка – тогава споделяше, че му е помагал като главнокомандващ на Военновъздушни сили, през вчерашния ден - какъв брой е помагал на Мая Манолова. Явно е угрижен. Борисов е доста добре осведомен какво става при нас и при тях. В ГЕРБ сега има вътрешни проблеми, махат едни кметове, поставят други, паралелни кандидатури, разделения в структури и т.н ”, посочи Нинова. „ При нас се получава дълго гоненият триумф – Българска социалистическа партия отваря ветрилото ”, добави Нинова. Лидерът на левицата посочи, че в доста градове претендентите на Българска социалистическа партия са престижите по места, подкрепени са необятно от Българска социалистическа партия, от дребни партии и цивилен обединявания.

„ И по-малки партии виждат в нас притежател и опция за смяна.Това му е паниката на Борисов и по тази причина подхожда по този начин обикновено ”, посочи тя. „ Нека да е конфликт на хрумвания ”, прикани ръководителят на Българска социалистическа партия. Нинова установи, че никоя партия не е излязла с платформа по повод то това какво ще прави в общините – само Българска социалистическа партия, освен това още преди месец. Тя попита и какво ще се случва с общинските лечебни заведения, с комуналните услуги. По думите й всичко се раздава на концесии, а Българска социалистическа партия счита, че общински сдружения би трябвало да ги реализират. „ Какво се прави с аптечното обслужване по дребните места? ”, попита още Нинова.

„ Това ни се приказва, а няма стратегия насреща. Първото изискване, когато издигаме претенденти за кметовете, е да припознават нашите хрумвания и платформа ”, разяснява още ръководителят на левицата. По мотив претендентът за кмет на София, Нинова разяснява: „ Градската организация ще реши за кандидатурата за кмет на София на 11 септември, на 15-ти Националният съвет ще утвърди решението.

На въпрос за възможната поддръжка за Мая Манолова, Нинова съобщи: „ Харесвам работата й, одобрявам я като човек, като народен представител беше неуморна. Никога не е имало спор сред мен и Мая, пресилен е. Един път сме имали разнообразни отзиви по една-единствена тематика -Истанбулската спогодба. Чувам се с нея. Говорим по законодателни начинания - тя е дейна, внася законодателни оферти от цивилен организации, само че няма право на законодателна самодейност и сме внасяли нейните оферти ”. Председателят на Българска социалистическа партия разяснява и миналият пленум на левицата и взетите решения: „ Местната организация в Симитли е подкрепила настоящия кмет Апостол Апостолов, Националният съвет през вчерашния ден не го одобри. Това беше единственото място, където взех персонално отношение. Това опонира на всички правила, хрумвания и стратегии, всичко, което вършим последните 3 години – битка с един модел на задкулисие, следен избор, от прескачане на партия в партия - той е претендент на ГЕРБ.

Ние сме декларирали общ фронт за смяна на модела и няма по какъв начин да тръгнем с ГЕРБ. По-добре в този момент да загубим една община, само че да останем на кардинални позиции и да възвръщаме алтернативата Нинова посочи още, че Българска социалистическа партия в никакъв случай не е била разграничена, а в Националния съвет имат своите несъгласия, само че структурите в никакъв случай не са били разграничени – нито идеологически, нито лични. Надявам се да сме преодолели несъгласията. Виждам добра готовност, сила по места. Това ми дава вяра, че сме съумели да обединим партията и да я отворим към по-широка поддръжка. Партията – това са хилядите членове.

По отношение на думите на Цвета Караянчева, ръководителят на Българска социалистическа партия изрази мнение, че освен статистиката демонстрира голямото неравноправие – 90 нови милионери и 2 милиона под прага на беднотия и освен обстоятелствата през лятото - за убийства, принуждение на деца, горящи сметища, пожар под автомагистрала Струма, чума по свинете, убийства на животни, само че това, по думите й, е оценката и на хората - президентът напълно обикновено показва тази оценка. По мотив отношението на Българска социалистическа партия с президента, Нинова съобщи, че има естествена връзка: „ Заедно сме правили акция, знам неговите задължения, виждам, че той ги извършва ”. По мотив несъгласията сред президента Радев и Борисов, Нинова разяснява: „ Тази борба не е персонална. Тя е кардинална, те имат друга визия за страна, правдивост, беднотия. Този конфликт е неминуем, той е честен.

Борисов си подхожда по неговия метод – задкулисен. Това е неговият метод за правене на политика. Президентът Радев в никакъв случай няма да стигне до това ниво на правене на политика и изявление ”. Нинова акцентира, че цели за левицата през новия парламентарен сезон ще бъдат стопанска система, приходи, господство на закона. Корнелия Нинова изрази терзанието си във връзка Бюджет 2020: „ Сега ще ни изненадат с подготвен план, необсъждан от обществото, по тъмни доби някоя нощ ще се одобри, след 2-3 месеца всички ще усетят резултата. Има такива въпроси, които изискват единодушие: демографска злополука, помощ за млади фамилии, преизчисляване на пенсии. Няколко години спорим за задграничните вложения.

Ние, въпреки това, желаеме да сложим въпроса за българското произвеждане. Инвестициите от време на време зависят от интернационална конюктура, външни решения, само че от личната ни страна зависи да имаме лично произвеждане. Европа стартира да се връща към ролята на страната в стопанската система, опазването на здравето, а при нас – ние към момента не сме узрели ”. По отношение на първите законопроекти, които левицата е внесла в Народното събрание, Нинова съобщи: „ Предлагаме при такива закононарушения като това в с. Сотиря и убийството на журналистката в Русе, при признание, да не се ползва кратко произвеждане, да се ползва отнемане от независимост без право на подмяна и да не се понижава автоматизирано наказването. Такова нещо съществуваше през 2009 година, до момента в който Българска социалистическа партия управляваше. През 2010, когато пристигна държавното управление на Борисов, те го отстраниха. Нека в този момент го върнем - това чакат стотици хора в дребните места. Няма значение коя политическа партия го предлага ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР