„Искаме да защитим достойнството на институцията”, заяви Диана Тонова, която

...
„Искаме да защитим достойнството на институцията”, заяви Диана Тонова, която
Коментари Харесай

Групата на „БСП за България“ в СОС напусна заседанието на Комисията по архитектура

„ Искаме да защитим достолепието на институцията”, съобщи Диана Тонова, която е член на Комисията.

“Гласуването на последното съвещание на Общинския съвет, с което се одобри увеличение на състава на Комисията от 15 на 17 индивида, на процедура с двама представители на ръководещото болшинство в съвета, беше самобитна еманация на открития от същото това болшинство властнически модел на ръководство през последните години”, съобщи Тонова.

По думите й зад този спешен акт прозира под паника боязън на ГЕРБ от настъпващата смяна в политическата реалност. “С незаконосъобразни хватки се опитахте, сътрудници, да овладеете единствената Комисия, в която не доминирате. Грубо, безпардонно, поругавайки и правните, и моралните правила. Защото моралът в политиката изисква да се съблюдава политическия плурализъм и тъй като демокрацията се пази със слово, а не с бутонки”, добави общинският консултант от „ Българска социалистическа партия за България “.

„ Не отчетохте и, че с този акт потвърдихте и тезата на опозицията, а и чувството на огромна част от софиянци, че градът ни се ръководи непрозрачно и лобистки, че ръководството е без значение и корумпирано”, сподели още Тонова.

По думите й през Комисията по архитектура през предишния мандат са минали не едно лобистки решения. “Което до през вчерашния ден беше невероятно поради опозицията. Сега отваряте още веднъж сергията. И това би трябвало да стане ясно на всички. Истинският претекст не е експертен дефицит. Истинският претекст най-вероятно е дефицита на време. Време, с цел да осребрите ръководството си”, изясни тя.

“Ние ще използваме всички законови механизми, с цел да ви спрем, с цел да възстановим нежния лъх на демокрацията във вашия режим, а точно Комисията по архитектура в тази и бройка, с цел да продължим да бъдем поръчител, че на лобистките планове за презастрояване и опити за прилапване на общински парцели ще има отпор”, безапелационна бе Диана Тонова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР