Искаме да ви попитаме:Имате ли повече от два чифта обувки?

...
Искаме да ви попитаме:Имате ли повече от два чифта обувки?
Коментари Харесай

Дари и помогни! Участвай в кампанията Ненужното е нужно!

Искаме да ви попитаме:

Имате ли повече от два чифта обувки? Дрехи, които скоро не са помръдвали от закачалката? Купихте ли си нова мебел, покривка или матрак от огромните понижения? А нови играчки на децата?


Ако отговорът на най-малко един от въпросите ни е "да ". Ако у дома имате някое от изброените неща, годни за приложимост. Ако те за вас не са нужни. Ние познаваме хора, за които са извънредно нужни.

Ние разбрахме за деца и възрастни, които имат по един чифт обувки, само че те са скъсани. За тези същите хора облеклата и завивките не доближават. Мебелите и матраците им са остарели и негодни за приложимост. А играчките им са пластмасови части. Кои са те? Това децата от Центрове за настаняване от фамилен вид за деца и младежи без увреждания гр. Средец и хората в Дом за възрастни с умствена назадничавост "Св. св. Константин и Елена " с. Факия.

Децата са на възраст сред 4 и 16 години. Те са чудесни възпитаници в гимназията в Средец. До в този момент са "прехвърляни " от институция в институция. В центровете те най-сетне намират фамилната среда. Материалните ограничения, обаче към момента са налице. Те имат потребност от: облекла и обувки, играчки, кревати, матраци, гардеробчета и секции, одеяла и спално долни дрехи.
Хората от Дома във Факия са сред 18 и 35 години. Мъже и дами, които са лишени от разсъдък. Те, обаче са доста чувствителни, страхотни и са удовлетворени от дребното. Цял живот са прекарали в институции. Отритнати от своите близки, само че щастливи в своята заедност. Това, с което можем да създадем пребиваването им в дома обикновено, е да помогнем с неща, от което имат потребност. А точно: облекла, обувки и играчки (въпреки възрастта си, това е главното занятие, което те могат да усвоят), гумирани протектори за матраци, топли завивки и покривки за леглата, кожени мебели (поради невъзможността да управляват физиологичните си нужди).

Идват коледните празници. По това време от годината всички обичаме да усещаме обич и топлота, и да получаваме дарове. С вас можем да си ги подарим, тъй като зависи от нас самите.

Ние - компания за разчистване "Свежест 42 " и информативен уебсайт Burgas24.bg , с медийната поддръжка на радио Power FM, взехме решение да опитаме, посредством нашата акция "Ненужното е нужно ", дружно с вас, хората в нашия град, да помогнем на децата в Центрове за настаняване от фамилен вид за деца и младежи без увреждания гр. Средец и хората в Дом за възрастни с умствена назадничавост "Св. св. Константин и Елена " с. Факия, които са в неравностойно състояние, да усетят от хубостта на празника!

Ако вие можете да помогнете с нещо от гореизброеното, чакаме ви в офиса на "Свежест 42, на ул. Камчия 6 (срещу Бистро Джони) или в редакцията на информативен уебсайт Burgas24.bg на ул. "Цар Петър " 5/7 (в постройката, в която се обитава заложната къща, на последния етаж, против пекарна "Зиа ".)
Кампанията "Ненужното е нужно " продължава до 22 декември. За повече информация: ‎0889 456 119, 0885 991 261, [email protected] или [email protected].
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР